3+1 házi praktika másnaposság ellen

Azért, hogy az év első napját ne az ágynak dőlve töltsd, fogadd meg a következő tanácsokat! 

Másnaposság ellen a egyértelműen a legjobb megoldás a megelőzés, vagyis a mértékletes alkoholfogyasztás. De ha nem sikerült mértéket tartanod, a következő praktikák segíthetnek enyhíteni a macskajaj tüneteit.

1. Víz, víz, víz

Nem lesz olyan fájdalmas a másnap, ha nemcsak az alkoholos poharat emelgeted, hanem szénsavmentes vizet is rendszeresen töltesz magadnak az este folyamán. Ha még lefekvés előtt is iszol egy pohárral, és éjszaka is kortyolsz a vizespalackból, másnap jó eséllyel nem kell fejfájással számolnod. Persze, ehhez hozzátartozik az is, hogy az este folyamán érdemes egyféle alkohol mellett elköteleződnöd.

2. C-vitamin

Egyél C-vitaminban gazdag gyümölcsöket, mint amilyena grépfrút, a pomelo, a mandarin, a narancs vagy a kivi. Ha szereted a limonádét, akkor készíthetsz másnaposság űző italt is: facsarj ki egy citromot, adj hozzá mézet és idd meg!

3. Főzz egy nagy kondér levest!

A megfázás mellett a másnaposság egyiklegjobb házi gyógyszere is a húsleves. Készíthetsz sűrű, zöldségekkel, húsokkal megpakolt levest is - akár már a buli előtt is, hogy másnap már csak meg kelljen melegítened.

+1. Gyömbér

A gyömbér nemcsak megfázásra, hanem hányinger ellen is jó megoldás lehet. Akár magában, akár vízbe áztatva, teának elkészítve, mindenhogyan jót teszel vele. Arra azonban vigyázz, hogy magában erőteljes, csípős íze van, ezért jobb, ha meleg vízzel leforrázod, állni hagyod 5-10 percig és elkortyolgatod a főzetet.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...