30 perces vacsorák sok zöldséggel, kevés energiával - válaszd ki, mit ennél!

Vacsorára levest is választhatsz, de egy jó salátára vagy tésztára is benevezhetsz, a lényeg, hogy legyen benne sok zöldség, és gyorsan meglegyél vele!

Ha nincs nagy kedved és rengeteg időd este főzőcskézni (nem sokunknak van, valljuk be), viszont éhes vagy, mint a sakál, akkor az a kis 30 perces vacsoraválogatásunk pont neked szól. Sok bennük a rostbevitelt fokozó szuper zöldség, vigyázat!

Leves

Ki mondta, hogy levest csak délben lehet enni? Vacsorára egy tál könnyed krém- vagy zöldségleves például tökéletes lesz:

Zöldséges lencseleves pesztóval

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető ...

Pórés kukoricaleves

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

Saláta

A legideálisabb választás, hogy rémálmaink se legyenek, és a testünk se feltétlen nőjön kétszeresére az esti zabálásoktól.

Füstös kukorica salsa

Ez a salsa változatos módja a kukorica elkészítésének. A füstös ízt könnyen elérhetjük, ha kicsit odakap a kukorica és a paprika. Tálaljuk húsok mellé vagy önmagában tortilla ...

Hajdinás lencsesaláta

Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na, meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...

Egytálétel

Egy tál sült rizs zöldségekkel és gyümölccsel bolondítva isteni lesz, de akár egy könnyed, gyors tojásos lecsóra sem mondanánk nemet, este persze szigorúan kevés kenyérrel!

Fűszeres rizses hús

Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a ...

Tészta

Nagy csábítók, és szinte minden ember kedvencei, ezek a tésztaételek. De ha egyszer gyorsan megvagyunk velük, bárhogy variálhatók, és akár még édesen is megmenthetik a napod?

Sajtos és brokkolis spagetti

Próbáld ki a Barilla Classic kék dobozos spagettijét. Ez a jól ismert, hosszúkás tésztaféle gyakorlatilag bármilyen mártáshoz és szószhoz kiváló, így vált az olaszok legkedveltebb ...

Egyedényes zöldséges tészta

Egy edény és minimális idő kell ehhez a nagyszerű tészta ételhez. Plusz ami még vonzóbbá teszi, hogy utána nincs nagy mosogatás. Próbáljátok ki ezt az egyserpenyős ételt, nem fogtok ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...