Frico játékunk második heti nyertesét is kisorsoltuk, a játék lezárult

A gyermekek napi sulis szendvicsötletei mellett egy játékot is ajánlottunk nektek. Frico játékunk második heti nyertesét is kisorsoltuk, a játék lezárult. (x)

Nincs semmi bajunk a jól bevált májkrémes vagy sajtos-sonkás szendviccsel, de egy idő után elég unalmassá tud válni, ha ugyanazokat az ételeket készítjük a gyerekünknek tízóraira vagy uzsonnára. Most mutatunk néhány különleges szendvicsötletet sajtokkal, amikkel kicsit eltérhetsz a már megszokott tízórai- és uzsonnaötletektől. A receptek után pedig játékra invitálunk. Adj pontos válaszokat az alábbi kérdésekre, és nyerd meg e heti ajándékunkat: egy 4,5 kilogrammos Frico Gouda Mild sajtkereket!

A szendvicsek elkészítéséhez kiváló minőségű holland Frico sajtokat választottunk. Hogy miért? Mert táplálóak, fontos fehérje-, kalcium- és vitaminforrások, és még nagyon finomak is. Ráadásul a kínálat is széles. A szendvicseket készíthetjük gouda, edam, maasdam, mimolette, chevrette (kecskesajt) és füstölt sajttal is.

1. Sajtos hot dog

Kevés olyan gyereket ismerünk, aki ne szeretné a hot dogot. Amikor az iskolai mustáros vagy ketchupos hot dog már a könyökükön jön ki, akkor jobban járunk, ha mi magunk készítjük el a finomságot, felturbózva némi sajttal.

Hozzávalók: kifli, mustár, majonéz, ketchup, sült hagyma, virsli, Frico gouda sajt

Milyen ételekhez használhatsz gouda sajtot?

További Frico tippeket itt találsz!

A gouda rendkívül sokoldalú sajtfajta, felhasználhatósága igen sokrétű. Könnyen olvad, így kiváló sütőben készült ételekhez, pizzákhoz, melegszendvicsekhez vagy akár levesekhez is.

A kiflit vágjuk be úgy, hogy ne essen ketté, de maradjon hely a virslinek és a feltéteknek. A belsejébe tegyünk sült hagymát. A krémesen olvadó Frico gouda sajtot olvasszuk rá a főtt virslire egy serpenyőben, majd óvatosan helyezzük a hot dogba. A tetejére tegyünk mustárt, majonézt és ketchupot ízlés szerint. Az eredmény magáért beszél:

2. Extra sajtos csirkés bagel

A sült csirkét kicsik és nagyok is imádják. A vasárnapi maradék csirkemellből miért ne készülhetne másnapra tízórai vagy uzsonna?

Hozzávalók:sajtos bagel, sült csirkemell, fodros salátalevél, paradicsom, Frico mimolettesajt, csemegeuborka, magos mustár

A bagelt vágjuk félbe, és kenjük meg vajjal. Utána mehet bele minden hozzávaló, a saláta, paradicsom, hús, magos mustár, uborka és a Frico mimolette sajt. Kiadós fogás, a gyereked akár ebédre is elfogyaszthatja.

3. Croissantból szendvics

A croissant önmagában is egy nagyon finom péksütemény, kávé vagy tea mellé tökéletes, de ennél jóval több lehetőség rejtőzik benne. Miért ne készülhetne belőle szendvics is?

Hozzávalók: vajas croissant (készítheted házilag is), vaj, salátalevél, pulykamellsonka, Frico maasdam sajt, paradicsom

A croissant-t vágd félbe, kend meg vajjal, tedd bele a salátalevelet, pulykamellsonkát, sajtot, paradicsomot. Ha a croissant-ok kisebb méretűek, akkor készíts kettőt.

Még több Frico-terméket itt találsz!

Játssz és nyerj!

Küldd be válaszaidat az alábbi Frico kérdésekre, mert a helyes megfejtők között kisorsolunk egy hatalmas Frico sajtot a legjobb sulis receptek elkészítéséhez!

A játék időtartama: 2018. szeptember 17 - 23., 23:45

A sorsolás időpontja: 2018. szeptember 24., 14:00

Nyeremény: 1 darab 4,5 kilogrammos Frico Gouda Mild sajtkerék

A játékban résztvevők elfogadják a Nosalty felhasználói feltételeit és a Játékszabályzatot!

A játék véget ért.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...