3 tipp, hogy egy kicsit egészségesebb legyen a karácsonyi bejgli

A bejgli nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés, de mit tehetünk azért, hogy egy kicsit egészségesebb legyen? Mutatjuk!

Cseréld le a cukrot!

Jelenleg annyi édesítőszer van már a piacon, hogy igazából csak azt kell eldöntened, melyiket szeretnéd használni. Tehetsz a bejglidbe valamilyen mesterséges édesítőszert, mint például az aszpartam, de szavazhatsz a xilitre, az eritritre vagy steviára is. Sőt, akár mézzel is készítheted, ha nem kizárólag a kalóriacsökkentés a cél, hanem az, hogy többségében természetes, és ne mesterséges anyagokat használj.

Csupatöltelék bejgli cukormentesen

Az imádott, régi receptet kicsit megreformálva és újragondolva megszületett ez a modern, egészséges változat. A Férj észre se vette, hogy nem a régi, cukros-lisztes verziót falja.

Válts lisztet!

Variáld át egy kicsit a receptedet úgy, hogy esetleg valamilyen teljes kiőrlésű lisztből (is) készíted a tésztát. Ezzel sokkal tartalmasabb lesz a süteményed, aminek köszönhetően gyorsabban eltelítődsz vele, és talán pár szelettel kevesebbet is eszel majd. Az is megoldás lehet, ha nem cseréled le teljesen a fehér lisztet, csak fele-fele arányban készíted a tésztát. Így csak kicsit változik az íze, ami nem annyira vészes, ha arra gondolunk, hogy ezzel sokat teszünk az egészségünkért.

Édesítsd gyümölcsökkel!

Próbáld meg gyümölcsökkel helyettesíteni a cukrot. Darálj a töltelékbe aszalt szilvát, egy almát, diétás baracklekvárt, kandírozott narancsot vagy citromot. Fontos odafigyelni rá, hogy ezeket se vigyük túlzásba, hiszen ezek is tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, illetve magas lehet a kalóriatartalmuk. Azonban mégiscsak egészségesebb, mintha csak és kizárólag cukrot használnál. És persze az sem elhanyagolható, hogy ezekkel a hozzávalókkal nem szárad majd ki a tölteléked, és sokkal szaftosabb lesz a bejglid.

Aszalt szilvás-mákos bejgli

Mindig szeretem kipróbálni az újdonságokat, ilyet még nem készítettem, ezért örülök a változtatásnak. Nagyon passzol egymáshoz a mák és aszalt szilva. Igazi karácsonyi ízek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ez történik a testeddel fél órával a karácsonyi zabálás után

A karácsony, azon túl, hogy a szeretet ünnepe, a nagy kajálásokról, majd utána a nagy szunyálásokról szól – aki nem így csinálja, az nem is tudja, mi a jó. Nem véletlen azonban, hogy mindenki nagyjából ugyanúgy megy végig a karácsonyi zabapartin: a szervezetünkben ugyanazok a változások zajlanak le, mindegy, hogy éppen kiadós ünnepi ebédről, vagy finom maradékmentő vacsoráról beszélünk.

Stuth-Nagy Niki

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!