3 szuper konyhai tipp egy olasz nagyitól

Három baromi egyszerű dolog, ami segíti a mindennapjaid. Benne bízhatsz – egy igazi olasz nagyi tuti tippjei következnek, juss közelebb a szívekhez általuk!

Ahogy a legtöbb olasz származású szakács, úgy Laura Vitale is sokat tanult a felmenőitől. Gyermekkorában a konyhában figyelte őket, most pedig műsort vezet a Cooking Channelen, és saját főzős videóit osztja meg az interneten. Nagymamája konyhai trükkjei közül ezt a hármat tartja a legfontosabbnak:

1. Legyen egy jó minőségű és egy olcsóbb olívaolaj is otthon

Ha te is sokat döntögeted az olívaolajos üveget, mert mindenhez ezt használod, akkor legyen otthon minimum két üveggel belőle. Vegyél egy drágább, jó minőségű fajtát és egy másikat, ami olcsóbb. Ez utóbbit használd a főzéshez, a levesben vagy egy raguban úgysem jut érvényre úgy az íze. Az extrább változat pedig mehet a friss salátákhoz, szószokhoz vagy a pirított kenyérre a bruschetta-hoz.

2. Fagyaszd a parmezánvégeket, használd levesízesítőként

Ez a tanács Olaszországban jobban megállja a helyét, mint kis hazánkban, de azért megszívlelendő. Sokan imádjuk az olasz kaját, az olasz tésztákért pedig odavagyunk. Namármost, ezeket el sem lehet képzelni parmezánszórás nélkül. Az ízletes sajt végei általában a kukában végzik, pedig ugyanolyan aromásak. Ezért nem szabad kidobni őket. Ha azonnal nem lesz rá szükséged, akkor tedd a mélyhűtőbe, majd vedd elő a következő alkalommal, amikor ragut, paradicsom-, zöldség-, vagy húslevest főzöl, dobd az edénybe, hadd tegye még ízletesebbé az ételt. Tálalás előtt azért vedd ki, nehogy valaki azt higgye, egy rágó került a tálba! A szétfőtt parmezánkéreg ugyanis erre hasonlít leginkább.

3. Bánj az idővel is úgy, mint egy hozzávalóval

Ez talán a három közül a legjobb és, ha megfogadjuk, akkor a leghasznosabb tipp, mert az idő ugyanolyan fontos összetevő, mint bármi más. Sose keverjük össze a két dolgot: mi az, amit hosszú ideig kell főzni, és mi az, amit hosszú időbe telik elkészíteni. A főzést nem lehet siettetni – hagyni kell, hogy a maga útján elkészüljön az étel, pont annyi idő alatt, amennyire szüksége van. Ha valakinek főzöl, jöjjön az a szívedből, ettől lesz sokkal finomabb az egész. Ha idáig nem így csináltad, próbáld ki, egy teljesen új élményben lesz részed! Ahogy Laura nagyija mondta: “Az időm felében nem is akarok enni, inkább csak másoknak főzni, mert ez tölt el boldogsággal.”

Ezeket olvastad már?

viapopsugar

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...