3 ötletes könyvkötési praktika - Gyors és egyedi megoldások, ha iskolába megy a gyereked!

Egyedi, praktikus, mégis gyors könyvkötési trükkök után kutatsz? Ezekkel a technikákkal gyorsan becsomagolhatod a füzeteket, és még szépek is lesznek! (x)

A füzetek és a könyvek csomagolásánál a legfontosabb alapszabály, hogy a gyereked ízlése legyen a mérvadó, ne a tiéd. Onnantól kezdve viszont már szárnyalhat a fantáziád, íme egy kis inspiráció!

Textilborítás

Irány a méterárubolt, és a gyerekeddel együtt válasszátok ki a neki leginkább tetsző textileket. Az anyagra azonban vigyázz, a vékonyabb, keményebb tapintású lesz a nyerő, amire később a címkét is ráragaszthatod. Ezek után már csak a kreatív boltba kell ellátogatnod, és olyan ragasztót venni, ami textilre is jó. Otthon vágd méretre az anyagot, és ragaszd rá a könyvre, simítsd rá alaposan, hogy ne menjen alá levegő, majd hagyd megszáradni. Arra ügyelj, hogy az anyagból a könyvborító belső felére is jusson a szép illeszkedés érdekében. A füzeteket azonban ne textillel borítsd, mert ehhez a technikához túl vékonyak.

Ragassz és fess

Nem mondjuk, hogy minden egyes füzetet így turbózz fel, de ha néhányat kidekorálsz, biztos, hogy a te gyerekednek lesz a legmenőbb borítója az egész osztályban. Könnyen készíthetsz vicces mignonos borítót sárga, kék és fehér papírlapok, filc, meg egy kis ragasztó segítségével, de epreset, narancsosat, vagy épp gombásat is alkothatsz.

Csajos csipkés

Ez a változat a kislányok kedvence lehet: és elég hozzá egy akkora csipkedarab, mint a füzet, egy festékszóró, valamint egy egyszínű csomagolópapír. Vond be a könyvet, füzetet a papírral, tedd rá a csipkedarabot, fújd le a festékkel, majd távolítsd el a csipkét. Végezetül hagyd megszáradni a felületet, és ámulj, kevés csajosabb csomagolás létezik ennél:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...