3 okos trükk, aminek Sisi a szépségét köszönhette

A királyné szépségrutinja igazán komoly volt, praktikái pedig még ma is simán megállják a helyüket.

Sisi szépségéről rengeteg legenda maradt fent. A magyar-cseh királyné, Ausztria császárnéja rengeteget foglalkozott a külsejével, és betegesen félt az öregedéstől, ennek köszönhetően szinte mindent kipróbált, hogy megelőzze a ráncokat. Néhány szépségrutinja fennmaradt az utókornak is, és még ma is megállják a helyüket.

1. Olívaolajos fürdő

A királyné minden este meleg olívaolajos fürdőt vett, hogy a bőre sima és puha maradjon. Az olívaolaj tele van A- és E-vitaminnal, amelyek intenzíven táplálják a bőrt, valamint antioxidáns hatású is, így megóvja a bőrt környezeti ártalmaktól.

Hogy hogyan vehetsz ilyen fürdőt te is? Sima ügy: engedd tele a kádat jó meleg vízzel, majd önts egy csésze extra szűz olívaolajat bele!

2. Tejes-tojásos arcpakolás

Sisi egyik kedvenc arcpakolását könnyedén elkészítheted te is, hiszen csupán néhány hozzávalót kell beszerezned hozzá. Keverj össze 30 ml tejet, 60 ml rózsavizet, 15 ml szőlőlevet és 5 csepp tömjénolajat, majd verd fel 2 tojás fehérjéjét. Ha ezzel is elkészültél, akkor óvatosan keverd hozzá a keverékhez. Ezután rakd fel az arcodra, és hagyd fent egész éjszakára! Reggel pedig mosd le.

3. Rózsaszirmos arcpermet

Hogy megvédje az arcát a gyulladásoktól és a fertőzésektől, Sisi arcpermetet használt. Leginkább rózsát és levendulát használt a készítményekhez, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon: egy üvegbe tölts almaecetet, majd áztass bele rózsaszirmokat vagy levendulavirágokat, és két napra zárd le. Ezek után szűrd le a virágokat, a folyadékot pedig használd permetként az arcodra!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...