3 okos trükk, aminek Sisi a szépségét köszönhette

A királyné szépségrutinja igazán komoly volt, praktikái pedig még ma is simán megállják a helyüket.

Sisi szépségéről rengeteg legenda maradt fent. A magyar-cseh királyné, Ausztria császárnéja rengeteget foglalkozott a külsejével, és betegesen félt az öregedéstől, ennek köszönhetően szinte mindent kipróbált, hogy megelőzze a ráncokat. Néhány szépségrutinja fennmaradt az utókornak is, és még ma is megállják a helyüket.

1. Olívaolajos fürdő

A királyné minden este meleg olívaolajos fürdőt vett, hogy a bőre sima és puha maradjon. Az olívaolaj tele van A- és E-vitaminnal, amelyek intenzíven táplálják a bőrt, valamint antioxidáns hatású is, így megóvja a bőrt környezeti ártalmaktól.

Hogy hogyan vehetsz ilyen fürdőt te is? Sima ügy: engedd tele a kádat jó meleg vízzel, majd önts egy csésze extra szűz olívaolajat bele!

2. Tejes-tojásos arcpakolás

Sisi egyik kedvenc arcpakolását könnyedén elkészítheted te is, hiszen csupán néhány hozzávalót kell beszerezned hozzá. Keverj össze 30 ml tejet, 60 ml rózsavizet, 15 ml szőlőlevet és 5 csepp tömjénolajat, majd verd fel 2 tojás fehérjéjét. Ha ezzel is elkészültél, akkor óvatosan keverd hozzá a keverékhez. Ezután rakd fel az arcodra, és hagyd fent egész éjszakára! Reggel pedig mosd le.

3. Rózsaszirmos arcpermet

Hogy megvédje az arcát a gyulladásoktól és a fertőzésektől, Sisi arcpermetet használt. Leginkább rózsát és levendulát használt a készítményekhez, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon: egy üvegbe tölts almaecetet, majd áztass bele rózsaszirmokat vagy levendulavirágokat, és két napra zárd le. Ezek után szűrd le a virágokat, a folyadékot pedig használd permetként az arcodra!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...