3 irtó dögös és egyszerű banános édességet mutatunk...és egyik sem banánkenyér!

Az alma mellett a banán a legnépszerűbb gyümölcs, amit fogyasztunk. Egész évben megvásárolhatjuk, és önmagában, turmixban ééééééés sütikben is élvezhetjük!

A banán nagyon egészséges

A banán a többi gyümölcshöz hasonlóan rendkívül tápláló és egészséges, és egész évben megvásárolható piactól kezdve a szupermarketig mindenhol. A banánt fogyaszthatjuk magában, sütve, turmixként egyes fajtáit meg főzelékként, levesként, köretként, is. Kiváló bébiétel, könnyen rágható, emészthető, minden korosztály számára ideális táplálék. A banán jótékony hatással van a szervezetünkre is – fokozza a koncentrációt, tele van rosttal, káliummal, folsavval, magnéziummal.

via GIPHY

Legszerűbb felhasználása, ha püréként muffinba vagy valamilyen kevert tésztába sütjük, mert remek állagot és édes ízt ad cukor helyett a süteményeknek. Tökéletesen megállja a helyét vegán vagy vegetáriánus étrendekben is, érdemes kísérletezni vele.

Mi most készítettünk három egyszerű, de annál extrább banános finomságot, mutatjuk a recepteket. Reggelire, uzsira, desszertnek, nasinak bármelyiket bevethetitek őket!

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Csokoládés-banános tekercs

A nagymamám régi receptje, amit gyakran készít, így illett nekem is megsütni. Hívják elefántkönnycseppnek is, de most ragaszkodnék az ő elnevezéséhez. Az egyik legfinomabb sütemény. ...

1. Aranyszelet, vagyis karamellás-banános french toast

A menő brunchok elmaradhatatlan szereplője a french toast, azaz az édes bundás kenyér.A legjobb dolog, ami egy kissé szikkadt kenyérrel történhet.Nagyon egyszerű, laktató édesség, és bár reggeliként szokás fogyasztani, egy könnyű leves után akár főételként is megállja a helyét. Most egy mennyei karamellás-banános verziót mutatunk...édesszájúak, figyelem!

Receptért katt ide!

A french toast kifejezés angolul szó szerint azt jelenti, hogy francia pirítós, és semmi köze nincs az ismert francia melegszendvicshez. Na de akkor mi is ez?

A válasz: egy édesbundás kenyér! Szinte ugyanaz, mint a mienk, de nem tejföl vagy sajt kerül a tetejére – őt cukros-fahéjas-tojásos-tejes keverékbe illik áztatni. Sőt, még akár kalácsból is készülhet! Melegen tálalják, porcukorral meghintve, friss gyümölcsökkel körítve, vaníliafagylalttal a tetején. Festeni nem lehetne szebbet.

Receptért katt ide!

2. Banoffee, abanános piték Rolls-Royce-a

Banán és Toffee szerelemgyermeke a Banoffee. Amerikaiasan hangzik, de az angolok műve, hiszen ők hozták össze ezt a két cukor bombát egy pitében. Karamell és banán, tejszínhabheggyel a tetején...ki tudna ennek ellenállni? Igazi cukorbomba, ami nem igényel túl sok időt és energiát, és a legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető.

A banoffee pite 1971-ben született egy East Essex-i étterem falai között, és mára brit nemzeti desszertként szerepel a köztudatban. Az alapja, a tipikus amcsi darált zabkeksz és vaj egyvelege, amire masszív karamellréteg kerül, aminek sűrített tej az alapja. Erre jönnek a banánszeletek csak úgy rusztikusan, mindez pedig tömérdek tejszínhabbal megkoronázva és némi csokoládéreszelékkel „finoman” megszórva kerül terítékre.

Receptért katt ide!

A pitetortánakaz elejétől fogva olyan óriási sikere lett, hogy nem tudták levenni az étlapról, később rengeteg étterem át is vette a receptet, és mivel teljesen egyszerű, az emberek otthon is előszeretettel kezdték gyártani – önmaguk kényeztetésére.

Receptért katt ide!

Igaz, az angoloknak könnyebb a dolguk, mivel ők általában készen kapható karamellszószt használnak, mi viszont a házira szavazunk. Tényleg érdemes nekiállni, nem bonyolult, és az eredmény minden ráfordított időt és energiát megér.

3. Ropogós bundás banán, avagy a kínai büfék deluxe desszertje

A kínai büfékben jól ismert ropogós bundájú sült banán recepttel kísérleteztem a minap. A bundás banán különleges, tömény és tényleg nagyon finom, és higgyétek el, otthon is megvalósítható! Nem éppen diétás édesség, de ez a cikk most nem is a fogyókúra jegyében íródott. Egy jó édes-savanyú leves vagy illatos-omlós csirke után szinte kötelező fogás. A belseje omlós, a külseje finom ropogós.

Banán szinte minden háztartásban akad, cukor, liszt, tojás szintén. Ennyi hozzávaló pedig már elég is ehhez a szuper meleg desszerthez, amit tálaláskor nyakon öntünk mézzel, és megszórunk szezámmaggal!

Receptért katt ide!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...