3 extra zöldségkrém + 3 tipp, hogy a kencéd a legfinomabb legyen

Van élet a vajas kenyéren túl is, nem is akármilyen! Ha már te is unod a hagyományos szendvicseket, próbálj ki egy zöldségkrémes pirítóst inkább!  

Hogy miért jók a zöldségkrémek?

- olcsók és gyorsan elkészíthetőek- tökéletesek maradékfelhasználásra- millióféleképpen használhatók- egyszerűen megoldják a napi 5 adag zöldség bevitelét

Bevallom, én extrém eset vagyok, ha zöldségkrémekről van szó. Gyakorlatilag bármit összeturmixolhatsz nekem, én megeszem. Ettől függetlenül azért nem állítom, hogy pár krém nem sokkal jobb, mint a többi. Pont ezért van pár apró aranyszabály, amit nem rossz betartani.

Így készíts csicseriborsó helyett babból hummuszt:

Babhummusz

Hummusz, olcsóbban, mivel a csicseriborsó szerepét itt a vörös- és fehérbab veszi át. Próbáld ki!

1. Tényleg bármiből készülhet

Válassz bármilyen zöldséget alapnak, itt tényleg nincs rossz választás. Paradicsom, hagyma, paprika, brokkoli, borsó, bab-, és lencsefélék, gomba, répa, avokádó, cukkini…felsorolhatnám az összes zöldséget. Döntsd el, hogy szereted őket - főzve, sütve, grillezve, nyersen? Pont úgy fogod imádni a krémben is.

2. Így lesz krémes

Ha már zöldségkrémnek hívják, legyen krémes. A babfélékkel könnyű a dolgunk, egy jó robot- vagy turmixgép extra krémesre darálja őket, viszont más zöldségeknek jól jön egy kis extra segítség. Egy adag olajjal, egy marék beáztatott mag- vagy diófélével, egy kis avokádóval vagy egy kevés zöldségalaplével könnyen selymessé varázsolhatjuk a krémünket.

Csodás paprikakrém egy kis balzsamecettel és dióval:

3. Ízesítsd

Ízesítsd a krémedet bátran. Ha szereted a csípőset, nyugodtan adj hozzá egy adagot a kedvenc csípős fűszeredből, mehet bele chili, római kömény, curry is, sőt, a zöldfűszerek is mindig finomak, de kipróbálhatsz valami egzotikus fűszerkombinációt is. Egy löket ecet vagy citromlé is jót tesz a zöldségeknek.

Ha kész a krémed, nincs más dolgod, mint egyből kiskanállal enni, de persze kenheted kenyérre, pirítósra vagy tortillába is. Vagy használhatod őket mártogatósnak, salátaöntetnek, sőt, még tésztaszószként is.

Az avokádó mellé zöldborsót is csempészhetsz a krémedbe:

Ezt láttad az ízHUSZÁR-on?

Jobb, mint egy paradicsomos tészta: hummuszos spagetti spárgával

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...