Hogy miért jók a zöldségkrémek?
- olcsók és gyorsan elkészíthetőek- tökéletesek maradékfelhasználásra- millióféleképpen használhatók- egyszerűen megoldják a napi 5 adag zöldség bevitelét
Bevallom, én extrém eset vagyok, ha zöldségkrémekről van szó. Gyakorlatilag bármit összeturmixolhatsz nekem, én megeszem. Ettől függetlenül azért nem állítom, hogy pár krém nem sokkal jobb, mint a többi. Pont ezért van pár apró aranyszabály, amit nem rossz betartani.
Így készíts csicseriborsó helyett babból hummuszt:
1. Tényleg bármiből készülhet
Válassz bármilyen zöldséget alapnak, itt tényleg nincs rossz választás. Paradicsom, hagyma, paprika, brokkoli, borsó, bab-, és lencsefélék, gomba, répa, avokádó, cukkini…felsorolhatnám az összes zöldséget. Döntsd el, hogy szereted őket - főzve, sütve, grillezve, nyersen? Pont úgy fogod imádni a krémben is.
2. Így lesz krémes
Ha már zöldségkrémnek hívják, legyen krémes. A babfélékkel könnyű a dolgunk, egy jó robot- vagy turmixgép extra krémesre darálja őket, viszont más zöldségeknek jól jön egy kis extra segítség. Egy adag olajjal, egy marék beáztatott mag- vagy diófélével, egy kis avokádóval vagy egy kevés zöldségalaplével könnyen selymessé varázsolhatjuk a krémünket.
Csodás paprikakrém egy kis balzsamecettel és dióval:
3. Ízesítsd
Ízesítsd a krémedet bátran. Ha szereted a csípőset, nyugodtan adj hozzá egy adagot a kedvenc csípős fűszeredből, mehet bele chili, római kömény, curry is, sőt, a zöldfűszerek is mindig finomak, de kipróbálhatsz valami egzotikus fűszerkombinációt is. Egy löket ecet vagy citromlé is jót tesz a zöldségeknek.
Ha kész a krémed, nincs más dolgod, mint egyből kiskanállal enni, de persze kenheted kenyérre, pirítósra vagy tortillába is. Vagy használhatod őket mártogatósnak, salátaöntetnek, sőt, még tésztaszószként is.
Az avokádó mellé zöldborsót is csempészhetsz a krémedbe:
Ezt láttad az ízHUSZÁR-on?
Jobb, mint egy paradicsomos tészta: hummuszos spagetti spárgával