3 dolog, amit mindenképpen takaríts ki a konyhádban - ezeket se hagyd koszosan!

Főzni csak tiszta konyhában lehet. Megmutatjuk, mi az a három dolog, ami jó, ha mindig rendezett és makulátlan, mielőtt ételt készítenél. (x)

1. Mosogató és környéke

A mosogató tisztítása nem nagy ördöngösség. Ha van mosogatógéped, akkor pakold át bele a mosatlan edényeket, ha nincs, akkor mosd el őket. Itt nem szabad megállni, hiszen a mosogatótálban rengeteg kosz és baktérium ragadhat meg. Fogj egy mosószeres szivacsot, és dörzsöld át tisztítószerrel, de ne feledkezz meg a csapról és a lefolyóról sem! Ha nem szereted a vegyszereket, használj ecetet, szódabikarbónát és citromot.

A mosogató környékét se hagyd ki! Pár gyors mozdulat egy ronggyal, és máris tisztábbnak hat a konyhád.

2. Elszívó

Az olajban sült rántott húsoknem kímélik az elszívódat sem. A főzéssel rengeteg zsír és szennyeződés rakódik le a szűrökön, a porosodásról nem is beszélve. Ennek ellenére sajnos csak ritkán jut eszünkbe egy alapos takarítást végezni az elszívón.

A tisztításhoz semmiképp ne használj savas, maró hatású vegyszereket, és fémszálas szivacsot, mert azok tönkre is tehetik a szűrőt. Itt is bevetheted a szódabikarbónát, és a forró vizet. Havonta egyszer érdemes tisztítanod szűrőket, hogy a szennyeződések eltűnjenek.

3. Tűzhely és sütő

A zsíros szennyeződések a fazekaknak, serpenyőknek és tepsiknek sem tesznek jót. Az indukciós és kerámia főzőlapot főzés után érdemes rögtön letörölni, hogy az ételmaradék, és az olaj ne ragadjon rá. Ha odaégett valami, érdemes a szennyeződést egy erre a célra kialakított kaparóval letakarítanod.

A sütőtisztítás mindenki által utált feladat, de havonta legalább egyszer ennek is neki kell látni. Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel takarítod a sütőd. Válassz olyan vegyszert, ami nem árt a sütőnek, és később az ételeidnek sem. Itt is bevetheted a szódabikarbónát, kevés vízzel elkeverve készíts pasztát belőle, azzal dörzsöld át a makacs foltokat.

Tudj meg többet a sütőkről és főzőlapokról a Candy oldalán, ITT!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...