3 csodaital reggelre, amivel segíthetsz a bélrendszerednek

Ha mostanában neked is rendetlenkedik az emésztésed és puffadsz, akkor érdemes lehet ezeket az italokat elkészítened reggelire.

Azért, hogy emésztésünk megfelelően működjön, a megfelelő tápanyagokra van szükségünk. Ezért sem mindegy, hogy miket eszünk napközben, és az sem, mivel indítjuk a reggelt. Jöjjön pár olyan ital, ami eltelít az ebédig, tele van hasznos és egészséges hozzávalókkal, finom, és gyorsan elkészíthető.

A zöld csoda

  • 1 evőkanál gyömbér
  • 1 darab banán
  • 2 dl mandula- vagy kókuszital
  • 1 marék spenót

Dobd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, majd várd meg, míg teljesen krémes állagot nem kapsz.

Ebben a csodaitalban leginkább a gyömbér a csodaszer, amely gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően tud segíteni a puffadáson és a gázképződésen. A gyógynövény ezen kívül tartalmaz egy zingibain nevű emésztőenzimet is, amely lebontja a fehérjéket, így segít áthaladni az ételnek a beleken. Emellett a spenót és a banán is nagyon sokat tesz az egészséges bélműködésért.

A citrusmix

  • 20 dkg ananász
  • 1 db narancs
  • 1 banán
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 2 dl víz vagy frissen facsart narancslé

Csupaszítsd le az ananászt, vágd fel apró kockákra, majd hámozd meg a banánt és a narancsot. Vágd ezeket is apróra, majd dobáld be az összes hozzávalót a gépbe, és turmixold jól össze.

Mind az ananász, mind a banán segít abban, hogy enyhítsd a puffadást, emellett táplálják a gyomrodat is. A zabpehely pedig a rosttartalmával segít abban, hogy telítődj, és bőven kibírd ebédig.  

Reggeli frissítő

  • 3 dl víz
  • 1 fél citrom facsart leve
  • 4 szelet uborka

Ha úgy ébredsz, hogy a haspuffadás reggelre sem enyhült, igyál meg egy nagy pohár forró vizet úgy, hogy előtte egy kevés frissen facsart citromlét keversz bele, még mielőtt bármilyen más szilárd táplálékot vennél magadhoz. A citrom méregtelenít, aktivizálja az emésztőrendszert, emellett puffadásgátló hatású. Ha pedig növelni szeretnéd a hatékonyságát, akkor tegyél bele néhány szelet uborkát is, ami segíti a bélmozgást.


Még több cikk az egészséges emésztésről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...