Készítsd el Jamie Oliver kenyerét, amihez csak 3 összetevő kell!

Jamie Oliver híres könnyű, kevés összetevős, mégis ízletes ételeiről. Ezúttal nagyon egyszerű, és még annál is finomabb kenyerének receptjét mutatjuk be nektek.

Víz, liszt és száraz élesztő - mindössze ennyi szükséges ahhoz a tökéletes kenyérhez, amit Jamie Olivertől lestünk el. Ha eddig azt hitted, a kenyérsütés nehéz és fárasztó dolog, ami sok erőt és gyakorlást igényel, jó hírünk, hogy ezzel a recepttel nem tudsz mellélőni!

Puha, omlós tésztájú kenyér, ráadásul alig kell hozzá valami!

Az alapanyagok tekintetében olyan egyszerű a dolgunk, hogy jobb esetben még a boltba sem kell elmenni bevásárolni. A kenyérhez csak 650 ml vízre, egy kiló kenyérlisztre és egy tasak száraz élesztőre van szükségünk.

Vegyünk elő egy tálat, ebbe öntsük a 650 ml vizet. A víz legyen langyos, szórjuk bele az élesztőt, majd várjunk, amíg meg nem jelennek benne a buborékok. Ha ez bekövetkezik, a vízhez önthetjük a liszt nagy részét. Mehet bele egy csipet só, majd az egészet keverjük el egy villával. Öntsük hozzá a maradék lisztet, és kézzel gyúrjuk össze a kenyér tésztáját. Ha nagyon ragad, a kezünket lisztezzük be, és így szedjük le a tál oldaláról az odatapadt tésztát.

Egy lisztezett, sík felületen gyúrjuk össze a tésztát, formázzunk belőle cipót, majd legalább egy, de inkább másfél órát hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő, felezzük el a kenyértésztát, vágjunk a tetejére egy keresztet, majd süssük sütőben 180°C-on 35 -45 percig, ellenőrizzük tűpróbával.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...