25 millió forint bírságot szabott ki a Nébih a nagy nyári ellenőrzések során

303 esetben büntettek pénzbírsággal a Nébih ellenőrei.

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során, július 1. és augusztus 20. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 303 esetben összesen több mint 25 millió forint bírságot szabott ki.

Az ellenőrzés 2695 vendéglátóhelyre, 633 élelmiszer-előállító és 2331 élelmiszer-kereskedelmi egységre, 607 rendezvényre kitelepült vendéglátó-egységre, valamint gyermektáborokat ellátó 6 főző- és 3 tálalókonyhára terjedt ki. Az ellenőrök 185 esetben figyelmeztettek, 29 alkalommal pedig korlátozták az adott vállalkozás tevékenységét.

Laboratóriumi vizsgálatnak 133 tételt vetettek alá a szakemberek, akik kiemelt figyelmet fordítottak a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokra, a grilltermékekre, a fagylaltokra, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.

A szezonális akció az őstermelői tevékenységre is kiterjedt: az idén nyáron 877 őstermelőt ellenőriztek, a szakemberek 53 alkalommal kisebb szabálytalanságokat tártak fel. Eljárást 22 esetben indítottak azért, mert az őstermelő nem a saját gazdaságából származó terméket értékesített.

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében az Állami Halőri Szolgálat halőrei 71 Balaton környéki és 65 Duna menti vendéglátóhelyen ellenőrizték az eladásra kínált hal és haltermék származását.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...