2021-től már csak így vásárolhatunk tojást a boltokban

A következő évben fontos jelzéssel látják el a kereskedelembe kerülő tojásokat.

Szigorodnak a tojásokra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségek - olvasható a Magyar Közlöny szerdai számában.

A kormány döntése értelmében a Magyar Közlönyben megjelent változások a következők:

Nem előrecsomagolt tojás végső fogyasztónak történő értékesítése esetén 2021. január 1-től fel kell tüntetni a származási országot szövegesen és a helyi termelői piac kivételével, grafikai ábrázolással, a származási ország zászlóját.

Tojáskrémleves

Egy borvacsorán ettem egy hasonló levest, nagyon ízlett, ezért megpróbáltam otthon elkészíteni. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

Mindent bele rakott krumpli

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által ...

A rendelet pontos előírást tartalmaz arra vonatkozóan is, hogy a származási ország zászlaját milyen mértékben kötelesek feltüntetni az árusítási helyeken. Ennek értelmében a származási ország feltüntetését oly módon kell elvégezni, hogy az eladásra kínált, különböző származási országú tojások a végső fogyasztó számára egymástól egyértelműen elkülöníthetőek legyenek.

Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

A shakshukát ahány ház, annyiféleképpen készítik. Én ezt a verziót kóstoltam először, és egyből teljesen beleszerettem. Eredetileg Tunéziából származik, innen került a ...

A tojásra vonatkozó információk feltüntetését fizikai vagy elektronikus hordozón is meg lehet tenni.

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...