20 éves vagy? Így étkezz!

Húszas éveinkben járó fiatalként előfordul, hogy kisebb gondunk is nagyobb, mint a megfelelő étkezés. Ha egyetemre járunk, irány a büfé és a menza, ha már dolgozunk, akkor rohanunk, és csak bekapunk valamit. Pedig fiatal felnőttként is fontos odafigyelnünk az étrendünkre!

Ebben az életkorban szervezetünk még jól működik, elkerülnek minket a betegségek. Legyünk azonban teljes mértékben tisztában azzal, hogy ha most nem figyelünk oda a kiegyensúlyozott étrendre, akár hisszük, akár nem, későbbi életünkben ennek nyoma marad. Alapozzuk meg hosszan tartó egészségünket a megfelelő étkezéssel és mozgással!

4 kihagyhatatlan tavaszi zöldség >>

Étkezzünk naponta ötször, ne hagyjuk ki a reggelit, a kisétkezéseket, együnk változatosan, színesen, fogyasszunkzöldséget, gyümölcsöt naponta többször. Kevesen tudják, hogya későbbi életkorban kialakuló csontritkulás elkerülésének alapjaitezekben az években még megerősíthetjük, figyeljünk oda a megfelelő kalciumbevitelre, fogyasszunk rendszeresen tejtermékeket, kalciumban gazdag olajos magvakat, dióféléket.

Ha kamasz éveinket túlsúllyal zártuk, itt a kitűnő lehetőség, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól, ne cipeljük őkettovább. De nincs szükség őrült diétákra, kis odafigyeléssel, megfelelő mozgással most még gyorsanhelyreállhat szervezetünk, anyagcserénkegyensúlya.

Kerüljük a gyorséttermeket, ne pakoljuk tele a hűtőt félkész termékekkel. Ne szégyelljünk tanulni nagyszüleinktől, szüleinktől, sajátítsuk el a konyhai trükkök alapjait. Kísérjük el őket a piacra, bátran vegyük kezünkbe a fakanalat.Ha megismerjük az alapokat, akkor a rohanómindennapokban is össze fogunk tudni dobni egy gyors, egészséges ebédet, vacsorát. Arról nem is beszélve, hogy egy közös főzés, vacsora a barátokkal, kiváló esti, hétvégi program lehet.

Így étkezz a 20-as éveidben! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...