20 éves vagy? Így étkezz!

Húszas éveinkben járó fiatalként előfordul, hogy kisebb gondunk is nagyobb, mint a megfelelő étkezés. Ha egyetemre járunk, irány a büfé és a menza, ha már dolgozunk, akkor rohanunk, és csak bekapunk valamit. Pedig fiatal felnőttként is fontos odafigyelnünk az étrendünkre!

Ebben az életkorban szervezetünk még jól működik, elkerülnek minket a betegségek. Legyünk azonban teljes mértékben tisztában azzal, hogy ha most nem figyelünk oda a kiegyensúlyozott étrendre, akár hisszük, akár nem, későbbi életünkben ennek nyoma marad. Alapozzuk meg hosszan tartó egészségünket a megfelelő étkezéssel és mozgással!

4 kihagyhatatlan tavaszi zöldség >>

Étkezzünk naponta ötször, ne hagyjuk ki a reggelit, a kisétkezéseket, együnk változatosan, színesen, fogyasszunkzöldséget, gyümölcsöt naponta többször. Kevesen tudják, hogya későbbi életkorban kialakuló csontritkulás elkerülésének alapjaitezekben az években még megerősíthetjük, figyeljünk oda a megfelelő kalciumbevitelre, fogyasszunk rendszeresen tejtermékeket, kalciumban gazdag olajos magvakat, dióféléket.

Ha kamasz éveinket túlsúllyal zártuk, itt a kitűnő lehetőség, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól, ne cipeljük őkettovább. De nincs szükség őrült diétákra, kis odafigyeléssel, megfelelő mozgással most még gyorsanhelyreállhat szervezetünk, anyagcserénkegyensúlya.

Kerüljük a gyorséttermeket, ne pakoljuk tele a hűtőt félkész termékekkel. Ne szégyelljünk tanulni nagyszüleinktől, szüleinktől, sajátítsuk el a konyhai trükkök alapjait. Kísérjük el őket a piacra, bátran vegyük kezünkbe a fakanalat.Ha megismerjük az alapokat, akkor a rohanómindennapokban is össze fogunk tudni dobni egy gyors, egészséges ebédet, vacsorát. Arról nem is beszélve, hogy egy közös főzés, vacsora a barátokkal, kiváló esti, hétvégi program lehet.

Így étkezz a 20-as éveidben! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...