20 éve halt meg Diana hercegnő - személyi séfje elmesélte, miket szeretett enni, miket nem

Darren McGrady Lady Diana személyi séfje volt 4 éven keresztül, haláláig. Most a hercegnő étkezési szokásairól beszél.

Valamiért sejthető volt a nagy közönségkedvenc Diana hercegnőről (ránézésre is), hogy tudatosan, egészségesen táplálkozott, mellőzte az addig bevett "királyi" ételeket, a nehezebb vörös-, marha- vagy disznóhúsokat, és főleg a vegetáriánus fogásokra illetve a csirkére és halra koncentrált.

via GIPHY

Darren McGrady Diana séfje volt 1993-tól 1997-ig, a hercegnő haláláig - 11 éve már a Buckingham Palotában dolgozott, de a személyzetnek főzött, később, Diana és Károly szétválása után került a Kensington palotába Diana személyi szakácsaként, aki a hírek szerint ekkoriban jött kifele étkezési rendellenességéből, a bulimiából, így kiemelten fontos volt számára az egészséges étrend. McGrady ebben segítette.

"Te kezeled a zsírokat, én pedig felügyelek a szénhidrátra akonditeremben" - mondta Diana.

A séf a régi "királyi" receptek zsírszegény verzióit, Diana különleges kéréseit alkotta meg, miközben William és Harry herceg tápláló "komfort ételeit" is ő főzte - az ő kedvencük a rántott csirke és serpenyős krumpli volt)

Darren McGrady, Diana személyi szakácsa

Diana nagyon szerette a különféle juice-okat, smoothie-kat (répából, zellerből, petrezselyemből, spenótból, céklából), a friss salátákat, a halat és a töltött kaliforniai paprikát.

A vörös húsok és a disznóhús főleg hivatalos estélyeken szerepelt csak a menüsorban, de Diana, ha húst evett, akkor is inkább a bárányt választotta.

Kedvenc étele az Egg Suzette volt, azaz egész főtt burgonya kivájva, megtöltve jelen esetben spenóttal, rá pedig buggyantott tojás került nagyon kevéske hollandi-mártással.

Diana kedvenceiből:

Zöld juice kezdőknek

A frissen facsart zöldségleveknek kultúrája van. Mindenki, aki egészséges és fitt akar lenni, ilyen juiceokkal rohangál le fel a városban. Azonban van egy dolog, amit sokan elfelejtenek. A ...

"Reggel már 7-kor felkelt, koránkelő volt, ilyenkor elment edzeni, és este 7 körül általában már ágyban volt - egy forró fürdőt és egy ágyban elköltött TV-nézős vacsorát követően."

Darren szívesen emlékszik vissza ezekre az időkre, a nagy nevetésekre, Diana és a fiúk kapcsolatára.

Halálának éjszakáján is kész vacsorával várta a hercegnőt, de a szakács úgy döntött, az utolsó menüsort nem osztja meg a nagyközönséggel.

Ezeket olvastad már?

via insider, hellomagazine;címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...