Valamiért sejthető volt a nagy közönségkedvenc Diana hercegnőről (ránézésre is), hogy tudatosan, egészségesen táplálkozott, mellőzte az addig bevett "királyi" ételeket, a nehezebb vörös-, marha- vagy disznóhúsokat, és főleg a vegetáriánus fogásokra illetve a csirkére és halra koncentrált.
Darren McGrady Diana séfje volt 1993-tól 1997-ig, a hercegnő haláláig - 11 éve már a Buckingham Palotában dolgozott, de a személyzetnek főzött, később, Diana és Károly szétválása után került a Kensington palotába Diana személyi szakácsaként, aki a hírek szerint ekkoriban jött kifele étkezési rendellenességéből, a bulimiából, így kiemelten fontos volt számára az egészséges étrend. McGrady ebben segítette.
"Te kezeled a zsírokat, én pedig felügyelek a szénhidrátra akonditeremben" - mondta Diana.
A séf a régi "királyi" receptek zsírszegény verzióit, Diana különleges kéréseit alkotta meg, miközben William és Harry herceg tápláló "komfort ételeit" is ő főzte - az ő kedvencük a rántott csirke és serpenyős krumpli volt)
Diana nagyon szerette a különféle juice-okat, smoothie-kat (répából, zellerből, petrezselyemből, spenótból, céklából), a friss salátákat, a halat és a töltött kaliforniai paprikát.
A vörös húsok és a disznóhús főleg hivatalos estélyeken szerepelt csak a menüsorban, de Diana, ha húst evett, akkor is inkább a bárányt választotta.
Kedvenc étele az Egg Suzette volt, azaz egész főtt burgonya kivájva, megtöltve jelen esetben spenóttal, rá pedig buggyantott tojás került nagyon kevéske hollandi-mártással.
Diana kedvenceiből:
"Reggel már 7-kor felkelt, koránkelő volt, ilyenkor elment edzeni, és este 7 körül általában már ágyban volt - egy forró fürdőt és egy ágyban elköltött TV-nézős vacsorát követően."
Darren szívesen emlékszik vissza ezekre az időkre, a nagy nevetésekre, Diana és a fiúk kapcsolatára.
Halálának éjszakáján is kész vacsorával várta a hercegnőt, de a szakács úgy döntött, az utolsó menüsort nem osztja meg a nagyközönséggel.
Ezeket olvastad már?
Gordon Ramsay szerint erre a 3+1 dologra figyelj, ha étterembe...
Ha Gordon Ramsay mondaná meg, hogy mi az a 3 (+1) alappillér, ami szerint érdemes étterembe járnod, valószínűleg megfontolnád, nem? Nézzük.
Brecz JuditSzex és homár: 43 év után ismét kiadják Salvador Dalí...
Nagyon kevesen gondolnák, hogy Dalí a kulinária iránt is érdeklődött, ráadásul saját szakácskönyve is megjelent. De még milyen!
Hering András6 kaja, amit a Szex és New York hozott divatba
A világ - főleg nőkből álló felének - egyik kedvenc női sorozata, és bár rengetegen gyűlölik, tény, hogy stílusteremtő volt. De hogy még kajafronton is divatot indított...
Brecz JuditVan egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg
Gordon Ramsay örök témánk - bocs, ha nem szeretitek, de kikerülhetetlen figura és zseniális séf. Most épp pár személyes kérdésre adott választ.
Brecz Judit