2 ultrabrutál SZENDVICSTORONY húsos illetve vega verzióban

Gondolkoztunk, mit alkossunk, ami kicsit formabontó, és a húsevők meg a vegák is bírnák. Nem kicsit. Ugyanis ezek hatalmasak. Trendi szendvicstornyokat mutatunk!

Főszerkesztőnk egyik nap úgy ébredt fel, hogy a fejében az 'óriás szendvics' kifejezés kattogott,és megkért, hozzak már össze egy olyan igazi omega brutál nagy szendvicset, amik most mennek a neten. Kigondoltam rögtön kétfélét, nemár ne lehessen miből válogatni: az egyik húsos lett, a másik (csak) vega. (Bocs, vegánok...)

via GIPHY

1. A ZÖLDSÉGES SZÖRNY

A zöldséges vegába kentem egy görögjoghurtos-majonézes-zöldhagymás-citromos szószt, szeleteltem rá avokádót, mozzarellát, majd rápakoltam egy jó réteg uborkás-jégsalátás-olívaolajas zöldséghalmot - mindezt nem kevés friss, teljes kiőrlésű kenyéren kell elképzelni. Tökéletes reggeli vagy vacsora, mert jóval könnyedebb, mint ami most következik!

Flóra is eszméletlent alkotott:

Amerika kirántotta az olaszok kedvencét: íme a RÁNTOTT RAVIOLI!

2. A HÚSOS SZÖRNY

Szóval ez a húsos tényleg brutálisan laktató lett, masszív ebédötlet. Készült ugyanis hozzá sütőben sült kaliforniai paprika, amit pankómorzsában rántottam ki (!), aztán hozzácsaptam egy feketeolívás-majonézes illetve egy paradicsomos kencét is, ezeket rétegeztem. A bagettek egyik belső felére mozzarellasajt olvadt, és itt jött a durvulás:

olasz érlelt sonka, olasz szalámi, tarja, fekete erdei sonka, mortadella, gomolyasajt, lilahagyma, jégsaláta és sült bacon is került rá! <3

Melyikre nevezel be? Mindkettőre? OKÉ!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...