2 nyári, totál lusta tejmentes recept 20 percen belül, spenóttal és zöldborsóval

Tejmentes új életem két most felfedezett receptje - tök okék, ha nincs sok időd, nulla kedved van főzni, de azért jót ennél. Ezúttal hús nélkül. Rizses főzőkrémmel.

Két darab, maximum húsz percemet felemésztő tejmentes recepttel gyarapodott - egyelőre némileg szegényes - repertoárom. Viszont egyre tágul az univerzum, és vele együtt az általam és kényes, allergiás testem által is fogyaszthatónak ítélt receptek halmaza is.

R e c e p t a j á n l ó (ezek nem tejmentesek, egye, aki tudja és bírja!):

Citromos zöldborsókrém

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, ...

Szóval spenót és zöldborsó - ez volt a két kulcsszó, és ezúttal egyik fogáshoz sem ettem húst. A közös pont pedig az volt, hogy felbontottam a rizstejes főzőkrémemet a hűtőmből, gondoltam, kipróbálom, és kivételesen nem currypasztával. Anyukám már főzött nekem vele csirkepörköltet, egészen finom volt, viszont iszonyú édes. Szóval ezzel számoljatok, ha használjátok. Egy tészta és egy főzelék készült belőlük, ezek a receptek:

A szokásos agyérgörcs: sok spenótból kevés, nagyon kevés

Tejmentes spenótos-rizstejszínes penne

(full vegán)

Közelről ilyen volt - frissen a legjobb, így újramelegítve kevésnek tűnik a szaft

Hozzávalók:

  • rizstej alapú főzőkrém
  • spenót (leveles, friss)
  • só, bors
  • fokhagyma
  • durumpenne (vagy bármilyen, amit szerettek)
Megetettem életem pár(ná)ját

Ez tényleg este 11-kor készült, félálomban, félig csukott szemmel, másnapi ebédre. Szóval tényleg iszonyú gyors. Tészta kifőz, közben kis olívaolajon pici fokhagyma átfuttat, rá a spenótlevelek, ez összeszottyaszt (igen, tizedannyi maradt a levelekből, de már megszoktam), rizskrém ráönt, só, bors, 5 percig főz, tésztával összekever, kész.

Tejmentes zöldborsófőzelék félkemény tojással

(tojás nélkül vegán)

Fontos: híg zöldborsófőzeléket zöld tányérban nem lehet szépen fotózni

Hozzávalók:

  • zöldborsó (nyilvánzsengéből a legjobb)
  • só, bors, fokhagyma
  • pici liszt
  • rizsesfőzőkrém
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem

via GIPHY

Olajon megfuttattam az aprított fokhagymát, rádobtam a borsót, kb. 5 percig pirítottam. Sóztam, borsoztam. Felöntöttem vízzel, épphogy ellepje, főztem kb. negyed órát. Ezután pici lisztes habarást kavartam a rizskrémmel és egy kevés borsós főzőlével, amit leturmixoltam, majd belekevertem a főzelékbe. Ebbe mehet a petrezselyem is. Bőven. Tudom hogy a liszt szó említésére sok tudatos táplálkozó szeme tikkelni kezd, de én úgy vagyok bele, hogy fél kanálba talán nem hal majd meg senki. Gluténosok kivételek!5 perces főtt tojással tálaltam, de nyilván elbír egy vaskos sült karajt is.

Megfigyelés: a rizstejszín még liszttel se nagyon akar besűrűsödni.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!