„Az egészségesebb főzés érdekében először át kell alakítani a bevásárlólistánkat – kezdi Reni. - Piac, hentes, zöldséges – a legtutibb lelőhelyek. Szükségünk lesz új receptötletekre, a kísérletező kedvünkre, és új módszereket is érdemes megtanulnunk.”
Két finom és egészséges vacsoraötlet Renitől
- Fél csokor friss kakukkfüvet összekötözünk egy szilikonszalaggal. Serpenyőben kacsazsírt forrósítunk, mérsékelt lángon a fűszercsokrot egy fakanállal lenyomva lassan körbeutaztatjuk. Ezután kb. 4x4 cm-es sütőtökkockákat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, chilivel és szerecsendióval is megszórjuk, puhára pároljuk.
- 1-1 rész friss kakukkfüvet, rozmaringot, kaprot tegyünk fűszertojásba, és helyezzük a párolóedénybe egy adag tengergyümölcse mix aljára 2-3 szelet citromszelet társaságában. Mennyei ízek és illatok!