Kezdjük az alap hozzávalókkal egy átlagos amerikai palacsinta esetében: liszt, vaj, tojás, tej és sütőpor, hogy jó pufi legyen.
1. ) HESTON BLUMENTHAL PALACSINTÁJA
Heston receptjében a legmerészebb húzás, hogy juharszirupban minimum egy óráig áztatott, sült bacont használ - pontosabban a bacon juharszirupos zsírját, és a végén ezzel locsolgatja a kész kis palacsintákat..
A tésztát ő lisztből, sütőporból, pici sóból és cukorból készíti egy tojássárgájával, zsiradékként pedig barna vajat használ - állítólag ettől isteni íze lesz. Hozzáadja a tejet, és habosra vert tojásfehérjét kever hozzá óvatosan, 2 részletben, rövid ideig kevergetve, hogy lágy és könnyed maradjon! Forró serpenyőben süti pár percig, a végén pedig meglocsolja a sziruppal, és banánt pakol rá. Pontos recept itt.
Nézzétek Heston palacsintáját:
2. ) GORDON RAMSAY PALACSINTÁJA
Gordon a banánt turbózza fel - karamellizált cukorral bolondítja, a tésztához pedig írót használ.
Tésztareceptje a következő: 160 g liszt szitálva, egy kiskanál sütőpor, csipet só, három tojás, 75 milliliter víz, 120 milliliter író, fokozatosan hozzákeverve, csomómentesre.
Másfél percig süti pici napraforgóolajon, majd jöhet a lényeg: 50 dkg kristálycukrot karamellizál pár percig, beledobja a banánszeleteket, ezután egy darab vajat és némi rumot ad hozzá, majd egy kis vizet, és ezzel az eleggyel locsolja meg a vaníliafagyival megfejelt palacsintákat.
Íme Gordon változata:
Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?
Fél kiló 165 ezer forintért - Ezek a világ legdrágább sajtjai