2 férfi, 2 recept: Gordon Ramsay és Heston Blumenthal amerikai palacsintája

Juharszirupban áztatott sült bacon versus krémes író karamellizált banánnal - mindegyik séf kitett magáért, mi nem tudunk dönteni.

Kezdjük az alap hozzávalókkal egy átlagos amerikai palacsinta esetében: liszt, vaj, tojás, tej és sütőpor, hogy jó pufi legyen.

1. ) HESTON BLUMENTHAL PALACSINTÁJA

Heston receptjében a legmerészebb húzás, hogy juharszirupban minimum egy óráig áztatott, sült bacont használ - pontosabban a bacon juharszirupos zsírját, és a végén ezzel locsolgatja a kész kis palacsintákat..

A tésztát ő lisztből, sütőporból, pici sóból és cukorból készíti egy tojássárgájával, zsiradékként pedig barna vajat használ - állítólag ettől isteni íze lesz. Hozzáadja a tejet, és habosra vert tojásfehérjét kever hozzá óvatosan, 2 részletben, rövid ideig kevergetve, hogy lágy és könnyed maradjon! Forró serpenyőben süti pár percig, a végén pedig meglocsolja a sziruppal, és banánt pakol rá. Pontos recept itt.

Nézzétek Heston palacsintáját:

2. ) GORDON RAMSAY PALACSINTÁJA

Gordon a banánt turbózza fel - karamellizált cukorral bolondítja, a tésztához pedig írót használ.

Tésztareceptje a következő: 160 g liszt szitálva, egy kiskanál sütőpor, csipet só, három tojás, 75 milliliter víz, 120 milliliter író, fokozatosan hozzákeverve, csomómentesre.

Másfél percig süti pici napraforgóolajon, majd jöhet a lényeg: 50 dkg kristálycukrot karamellizál pár percig, beledobja a banánszeleteket, ezután egy darab vajat és némi rumot ad hozzá, majd egy kis vizet, és ezzel az eleggyel locsolja meg a vaníliafagyival megfejelt palacsintákat.

Íme Gordon változata:

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Fél kiló 165 ezer forintért - Ezek a világ legdrágább sajtjai

via

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...