192 kilóról fogyott le a világ legkövérebb gyereke

Alig 3 évvel ezelőtt még a világ legkövérebb gyereke volt, mostanra azonban 100 kilótól szabadult meg.

Arya Permana 11 évesen, 3 évvel ezelőtt még 192 kilót nyomott,és olyan alap tevékenységeket is nehezére esett elvégezni, mint a zuhanyzás vagy a séta – nem volt apelláta, változtatnia kellett. Tizennégy éves korára sikerült a súlya felét leadnia, csakhogy a mintegy 100 kilós fogyásának köszönhetően annyira megereszkedett a bőre, hogy 4 plasztikai műtét vár rá. Leginkább a hasán, a hátán és a karjain okoz ez problémát, utóbbit egyelőre hosszú ujjú ingekkel próbálja orvosolni.

Arya nagyon szégyelli magát bőrfeleslege miatt, és fél, hogy gátolni fogja őt a mozgásbanis. Az első beavatkozáson Arya már túlesett. Akkor a karján segítettek rengeteget az orvosok. A többi műtétet azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A jelenleg 92 kilós Ayra most arra vár, hogy megkapja az új időpontokat, és minél előbb új életet kezdhessen.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: hirmagazin.eu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...