17 trükk, ami megváltoztatja az életed!

Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!

Vágd félbe a paradicsomokat

Az utóbbi időben az egyik ilyen trükk, ami talán a legsikeresebb is, a koktélparadicsomok egyszerre való félbevágása. Írtunk is róla, de erre a listára is mindenképp fel kellett kerülnie.
Tegyük a paradicsomokat egy tányérra, fedjük le egy másikkal, majd egy éles késsel futtassuk végig a pengét a tányérok között. Voilá!

Így szervírozd a fagylaltot

Ha legközelebb te szolgálod fel a fagylaltot a családnak, mártsd a fagyis dobozt 15-30 másodpercre egy tál forró vízbe, vedd le a tetejét, fordítsd rá egy tányérra, majd szeleteld fel a finomságot szintén forró vízbe mártott késsel.

Forró kést a sütiknek!

Engedj forró vizet a késre, töröld meg, majd szeletelheted is a sütiket és tortákat. Ha sok szeletre lesz szükség, ismételd meg a forróvizes öblítést.

Nyisd a befőtteket sörnyitóval

Ha nincs otthon befőttesüveg nyitód, és késsel nyúlnál a fedő alá, ne tedd. Nem tesz jót a késeknek. Inkább fogj egy sörnyitót, nyúlj alá azzal, és ha már hallod azt a kis szisszenő hangot – amikor az üveg levegőt kap – már csavarhatod is le a kupakot.

Spájzolj be a tésztából

Ha legközelebb aprósüteményeket vagy kekszet sütsz, gyúrj dupla adag tésztát - ha már úgyis piszkolsz a konyhában, nem mindegy? A másodig adagból készíts golyócskákat, tedd őket zacskóba, majd fagyaszd le – a következő alkalomkor mindössze 10 perc alatt frissen sült kekszeket varázsolhatsz belőlük.

Minitaco egyszerűen

Ha van a birtokodban muffinsütő-forma, ne csak az egyik oldalát használd! Fordítsd fel a tepsit, és a másik oldalán készíts tortillát vagy minitacot!

Kenyeret a cukorba

Szeretnéd, hogy a barnacukor megőrizze frissességét? Dobj egy szelet kenyeret a cukortartóba, és nem lesz többször gondod a nedvességét vesztő cukorral.

Fagyaszd le a levest

Sok receptnél jól jön egy kevés alaplé felhasználása. Na igen, de nincs mindig kéznél...maximum egy-két leveskocka. Ezek helyett használjuk inkább a saját verziót – ha megmarad a vasárnapi húslevesből, a levét öntsük jégkockatartóba, majd tegyük egy jól záródó műanyag tasakba, és ha újra szükségünk lesz rá, csak le kell kapnunk a jégről.

Éljen a papírtölcsér

Nincs otthon akkora tölcsér, amekkora éppen kellene? Tekerj össze egy papírlapot, és azt állítsd az adott üvegbe.

Tedd a bort is jégre!

Ha megmarad egy kis bor az üveg alján, amit már senki nem inna meg a napokban, öntsd át egy lezárható tasakba, és mehet is a mélyhűtőbe. Szuperül fog jönni, ha rizottót vagy más boros ételt készítesz a későbbiekben.

Vizet a guacamoléra

Ha nem eszed meg azon nyomban a guacamolét, hajlamos megbarnulni. Hogy ezt elkerüld, tedd egy üvegbe, és önts egy kevés vizet a tetejére. Ha pedig újra ennél belőle, csak öntsd le róla.

Guacamole kókusztejjel

Fűszeres csirkeszárnyakat sütöttem, és mártogatósnak ezt készítettem, ha már úgyis felnyitottam egy kókusztejet más ételhez, ahol nem fogyott el mind. Hihetetlenül finom, lágy lett ...

Guacamole

A guacamole egy avokádóból készült mexikói (azték) mártogatós (dip), s hogy mi is ismerjük, a spanyol conquistadoroknak köszönhető. Titka a tökéletesen érett avokádóban van.

Guacamole Glaser konyhájából

Pirított kenyérrel, tortillával vagy különböző zöldségekkel mártogatva. Sajnos nekem nem volt itthon friss korianderzöld, ezért ízesítettem petrezselyemmel, de így is isteni volt.

Ne pucold a mangót

Vágd félbe, majd egy késsel vágj bele a húsába keresztbe, majd hosszába, végül fordítsd ki. Fogyaszthatod is!

Gluténmentes zsemlemorzsa

Ha szeretnél megbizonyosodni róla, hogy gluténmentes zsemlemorzsát eszel, készítsd inkább te magad. Dobd be a darálni kívánt alapanyagokat a robotgépbe, és kész is. Sőt, ezt még kedvedre ízesítheted is!

Forró csoki gazdagon

Ha igazán finom és jó csokis italra vágysz, de semmi időd arra, hogy nekiállj csokit reszelgetni, melegíts meg egy bögre tejet, majd dobj bele egy-két bonbont.

Tojás szobahőmérsékleten

Ha a recept felénél kiderülne, hogy szobahőmérsékletű tojásokra lesz szükséged, de a tojást sajnos nem vetted ki idejében a hűtőből, ne aggódj, inkább tedd őket egy tál forró vízbe 5-10 percre.

Készíts majonézt 30 másodperc alatt

Dobj egy tojást és egy csésze olajat egy edénybe, majd kapcsold be a botmixert, mozgasd fel-le, és ha már elérte a megfelelő állagot, fogyaszthatod is.

Kukoricázz!

Bár már nincs szezonja, de jó lesz észben tartani a leggyorsabb és legpraktikusabb módszert a kukorica leszemezgetésére:
fogj egy kuglófsütőt, állítsd a kukoricát a sütő közepén lévő lyukba, majd vágd körbe késsel a csutkát.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...