Indítsd könnyedén a grillszezont ezzel a zöldfűszeres csirkenyárssal!

Egy grillrecept Kárai Dávid gasztrobloggertől: fűszeres csirkemellfalatok nyárson. (x)

Az első tavaszi-nyári napsugarak mindenkit kicsalogatnak a szabadba, ahol önfeledten sütögethetünk, szórakozhatunk a barátainkkal. Nincs ez másként Kárai Dáviddal sem, aki újabban stílusos programként sörkóstolással dobja fel a grillpartikat. Új kedvence a francia/belga búzasörök közé tartozó 1664 Blanc, amelynek citrusos, korianderes ízvilágához nagyon jól illenek a friss fűszernövényekkel készült, pácolt ételek: például a mentával, citrommal, oregánóval, rozmaringgal pácolt csirkemell nyárson.

Ismerd meg az 1664 Blanc izgalmas világát!

Íme, Kárai Dávid kedvenc csirkenyársa, amelyet az 1664 Blanc ízvilága ihletett:

HOZZÁVALÓK

A nyársakhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss oregánó
  • 2 szál friss menta
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • lilahagyma
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet vágd nagyobb kockákra. Az olajat öntsd bele egy kisebb tálba, add hozzá a finomra vágott friss zöldfűszereket, a citrom reszelt héját, majd sózd és borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd forgasd hozzá a csirkemellhez. A két fokhagymát a kés lapjával roppantsd meg, majd keverd ezt is bele. Az egészet töltsd jól zárható zacskóba, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát otthagyod.
  • Másnap a csirkekockákat tűzd nyársra. Ha fa nyársakkal dolgozol, érdemes azokat előtte fél órára vízbe áztatni, nehogy megégjenek a tűz felett. A csirkenyársakat oldalanként 8-10 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
  • Köretnek szeletelj fel kígyóuborkát, kockázd fel a paradicsomot, aprítsd vékonyra a lilahagymát, majd locsold meg olívaolajjal. Morzsolj rá fetasajtot, oregánót, és dobj mellé pár szem olajbogyót is.

Tudj meg még többet a 1664 Blanc-ról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...