Indítsd könnyedén a grillszezont ezzel a zöldfűszeres csirkenyárssal!

Egy grillrecept Kárai Dávid gasztrobloggertől: fűszeres csirkemellfalatok nyárson. (x)

Az első tavaszi-nyári napsugarak mindenkit kicsalogatnak a szabadba, ahol önfeledten sütögethetünk, szórakozhatunk a barátainkkal. Nincs ez másként Kárai Dáviddal sem, aki újabban stílusos programként sörkóstolással dobja fel a grillpartikat. Új kedvence a francia/belga búzasörök közé tartozó 1664 Blanc, amelynek citrusos, korianderes ízvilágához nagyon jól illenek a friss fűszernövényekkel készült, pácolt ételek: például a mentával, citrommal, oregánóval, rozmaringgal pácolt csirkemell nyárson.

Ismerd meg az 1664 Blanc izgalmas világát!

Íme, Kárai Dávid kedvenc csirkenyársa, amelyet az 1664 Blanc ízvilága ihletett:

HOZZÁVALÓK

A nyársakhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss oregánó
  • 2 szál friss menta
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • lilahagyma
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet vágd nagyobb kockákra. Az olajat öntsd bele egy kisebb tálba, add hozzá a finomra vágott friss zöldfűszereket, a citrom reszelt héját, majd sózd és borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd forgasd hozzá a csirkemellhez. A két fokhagymát a kés lapjával roppantsd meg, majd keverd ezt is bele. Az egészet töltsd jól zárható zacskóba, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát otthagyod.
  • Másnap a csirkekockákat tűzd nyársra. Ha fa nyársakkal dolgozol, érdemes azokat előtte fél órára vízbe áztatni, nehogy megégjenek a tűz felett. A csirkenyársakat oldalanként 8-10 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
  • Köretnek szeletelj fel kígyóuborkát, kockázd fel a paradicsomot, aprítsd vékonyra a lilahagymát, majd locsold meg olívaolajjal. Morzsolj rá fetasajtot, oregánót, és dobj mellé pár szem olajbogyót is.

Tudj meg még többet a 1664 Blanc-ról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek