Indítsd könnyedén a grillszezont ezzel a zöldfűszeres csirkenyárssal!

Egy grillrecept Kárai Dávid gasztrobloggertől: fűszeres csirkemellfalatok nyárson. (x)

Az első tavaszi-nyári napsugarak mindenkit kicsalogatnak a szabadba, ahol önfeledten sütögethetünk, szórakozhatunk a barátainkkal. Nincs ez másként Kárai Dáviddal sem, aki újabban stílusos programként sörkóstolással dobja fel a grillpartikat. Új kedvence a francia/belga búzasörök közé tartozó 1664 Blanc, amelynek citrusos, korianderes ízvilágához nagyon jól illenek a friss fűszernövényekkel készült, pácolt ételek: például a mentával, citrommal, oregánóval, rozmaringgal pácolt csirkemell nyárson.

Ismerd meg az 1664 Blanc izgalmas világát!

Íme, Kárai Dávid kedvenc csirkenyársa, amelyet az 1664 Blanc ízvilága ihletett:

HOZZÁVALÓK

A nyársakhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss oregánó
  • 2 szál friss menta
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • lilahagyma
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet vágd nagyobb kockákra. Az olajat öntsd bele egy kisebb tálba, add hozzá a finomra vágott friss zöldfűszereket, a citrom reszelt héját, majd sózd és borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd forgasd hozzá a csirkemellhez. A két fokhagymát a kés lapjával roppantsd meg, majd keverd ezt is bele. Az egészet töltsd jól zárható zacskóba, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát otthagyod.
  • Másnap a csirkekockákat tűzd nyársra. Ha fa nyársakkal dolgozol, érdemes azokat előtte fél órára vízbe áztatni, nehogy megégjenek a tűz felett. A csirkenyársakat oldalanként 8-10 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
  • Köretnek szeletelj fel kígyóuborkát, kockázd fel a paradicsomot, aprítsd vékonyra a lilahagymát, majd locsold meg olívaolajjal. Morzsolj rá fetasajtot, oregánót, és dobj mellé pár szem olajbogyót is.

Tudj meg még többet a 1664 Blanc-ról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...