16 konyhai katasztrófa, amiről azt hinnéd, veled sosem történhet meg

A konyhai baleseteket nem lehet elkerülni, legalább egyszer mindenkivel megesik az életben, hogy valami odaég, eltörik, kiömlik vagy csak egyszerűen tönkremegy. 

A következő fotók is éppen arról árulkodnak, hogy elég csak egyetlen figyelmetlen pillanat ahhoz, hogy a konyha egy igazi katasztrófa helyszínévé változzon. A következő képeken olyan emberek baklövéseit láthatjátok, akik könnyen meglehet, hogy a való életben tökéletes szakácsok, éppen csak máshol járt az eszük főzés/sütés közben.

Ez még csak az első, kezdő szint, egyszer-egyszer mindenkivel megesik, hogy odaragad a tészta az edény aljára.

,,Sütőben 180°C-on, 10-12 perig süsse, amíg a sajt rápirul a pizzára!" - Vajon egy hosszú telefon jött közbe, vagy a Tv előtt bóbiskolt el a srác, aki a pizzát sütötte?

Persze az is lehet, hogy valaki direkt az új fekete kajatrendnek akart hódolni akkor, amikor még 100°C-ot és plusz 60 percet ráhúzott az éppen sülő krumplira.

De térjünk kicsit vissza a pizzákra!

Sose rakd a rácsra a pizzát! SOHA!

A vízforraló is jobban működik, ha a saját alján használod.

Persze vannak itt nagyobb bajok is...

A bögrés sütiket több szempontból is imádjuk, nem árt viszont betartani, miből mennyit kell a pohárba rakni, és mennyi ideig kell mikrózni.

Az sem mindegy, milyen edényt használsz a főzésre. Ennek a kerámialábosnak annyi.

Az sem garancia, hogy a fém lábasban majd tökéletesre fő az étel. Ha ez egy adag rizs, hát bizony jól összeragadt!

Sült tészta.

,,Bocs édes!" - egy kicsit elolvadt a vágódeszka.

Túl forró volt a lábas széle.

Még csoda, hogy az üvegasztal megúszta!

Nem tudjuk, hogy itt egy repülő csótányt vagy egy fürge pókot kergetett az, aki a konyhában állt, de úgy tűnik, tényleg vészhelyzet volt.

Ezekből a fotókból is látszik, hogy egyáltalán nem egyedi eset, ha valaki elront valamit főzés közben. Figyeljünk a részletekre, gondoljuk végig főzés után, hogy mindent lekapcsoltunk-e és mindent lehúztunk a tűzhelyről vagy kivettünk a sütőből. Na és persze állítsunk be időmérőt akkor, ha félő, hogy várakozás közben elalszunk, vagy megfeledkezünk a készülő ételekről.

Veletek történt már ezekhez hasonló konyhai baleset?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...