16 konyhai katasztrófa, amiről azt hinnéd, veled sosem történhet meg

A konyhai baleseteket nem lehet elkerülni, legalább egyszer mindenkivel megesik az életben, hogy valami odaég, eltörik, kiömlik vagy csak egyszerűen tönkremegy. 

A következő fotók is éppen arról árulkodnak, hogy elég csak egyetlen figyelmetlen pillanat ahhoz, hogy a konyha egy igazi katasztrófa helyszínévé változzon. A következő képeken olyan emberek baklövéseit láthatjátok, akik könnyen meglehet, hogy a való életben tökéletes szakácsok, éppen csak máshol járt az eszük főzés/sütés közben.

Ez még csak az első, kezdő szint, egyszer-egyszer mindenkivel megesik, hogy odaragad a tészta az edény aljára.

,,Sütőben 180°C-on, 10-12 perig süsse, amíg a sajt rápirul a pizzára!" - Vajon egy hosszú telefon jött közbe, vagy a Tv előtt bóbiskolt el a srác, aki a pizzát sütötte?

Persze az is lehet, hogy valaki direkt az új fekete kajatrendnek akart hódolni akkor, amikor még 100°C-ot és plusz 60 percet ráhúzott az éppen sülő krumplira.

De térjünk kicsit vissza a pizzákra!

Sose rakd a rácsra a pizzát! SOHA!

A vízforraló is jobban működik, ha a saját alján használod.

Persze vannak itt nagyobb bajok is...

A bögrés sütiket több szempontból is imádjuk, nem árt viszont betartani, miből mennyit kell a pohárba rakni, és mennyi ideig kell mikrózni.

Az sem mindegy, milyen edényt használsz a főzésre. Ennek a kerámialábosnak annyi.

Az sem garancia, hogy a fém lábasban majd tökéletesre fő az étel. Ha ez egy adag rizs, hát bizony jól összeragadt!

Sült tészta.

,,Bocs édes!" - egy kicsit elolvadt a vágódeszka.

Túl forró volt a lábas széle.

Még csoda, hogy az üvegasztal megúszta!

Nem tudjuk, hogy itt egy repülő csótányt vagy egy fürge pókot kergetett az, aki a konyhában állt, de úgy tűnik, tényleg vészhelyzet volt.

Ezekből a fotókból is látszik, hogy egyáltalán nem egyedi eset, ha valaki elront valamit főzés közben. Figyeljünk a részletekre, gondoljuk végig főzés után, hogy mindent lekapcsoltunk-e és mindent lehúztunk a tűzhelyről vagy kivettünk a sütőből. Na és persze állítsunk be időmérőt akkor, ha félő, hogy várakozás közben elalszunk, vagy megfeledkezünk a készülő ételekről.

Veletek történt már ezekhez hasonló konyhai baleset?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...