Most bebizonyítjuk, hogy a fánkkészítés nem csak a tapasztalt háziasszonyok kiváltsága. Láss neki bátran te is, hiszen segítségünkkel neked is kiválóan sikerülhet!
A farsangi szezon főszereplőjének, a fánk készítésének sokan nem mernek nekiállni, pedig egy kis odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával nem is olyan nehéz a pihe-puha finomságok gyártása.
Mint minden kelt tésztát, a fánkot is meleg helyen készítsük, hozzávalóink pedig legyenek szobahőmérsékletűek.
A lisztet szitáljuk át, így könnyebb lesz a fánk tésztája.
Próbáljuk ki, hogy nem egész tojásokkal, csak tojássárgájával készítjük a fánkot, lazább lesz a tészta.
Tegyünk evőkanálnyi rumot a tésztába, ezzel megelőzhetjük, hogy fánkunk sütés közben teleszívja magát olajjal.
Addig keverjük fakanálla, vagy dagasszuk kezünkkel a tésztát, amíg fényes-hólyagos nem lesz, és elválik az edény falától.
Türelmesen várjuk ki, míg duplájára kel a tészta.
Laza (ne erőteljes) mozdulatokkal nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát.
Lisztbe mártott fánkszaggatóval (vagy bögrével/pohárral) szaggassuk.
Szaggatás után hagyjuk a fánkokat letakarva pihenni úgy 10-15 percet.
A fánksütő serpenyőben 1,5-2 cm magasan álljon az olaj.
Végezzünk próbát a sütés megkezdése előtt, dobjunk egy kis tésztadarabot az olajba, hogy megállapíthassuk, kellően felmelegedett-e már.
A nyújtódeszkán lévő felükkel felfelé tegyük a fánkokat az olajba. Ne zsúfoljunk bele sok fánkot, egyszerre annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér.
Az első oldalt lefedve süssük 1-2 percig, fordítás után fedő nélkül süssük tovább.
Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Csak akkor hintsük meg a fánkokat porcukorral, mikor már langyosra hűltek.
A házi fánk sokkal jobb ízű, mint a bolti. Kisfiam rekordja 3 évesen 12 darab volt.:) Azért is lehet ennyit megenni belőle, mert nagyon könnyű a tészta. Hatalmas tepsivel lesz ebből a 60 ...
Édesanyám mindig eszerint készíti el a fánkokat. Ebben a receptben még nem csalódtunk. Ha jól emlékszem, régi Planétás kártyáról való a recept, amit anyukám régen gyűjtött.
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.
Aki járt már török gyorsétteremben (vagy neadjisten Törökországban), garantáltan találkozhatott ezzel az ikonikus, sárgás levessel. Azonnal átmelegíti az embert, kellemesen fűszeres, ...
A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, hogy még időben beszerezzük a menüsor alapanyagait. A lazac az ünnepi asztal éke lehet, ráadásul egészséges is. Az Aldi pedig nem fukarkodik, ha a méretről van szó, de természetesen máshol is lesz halakció!
Sütik nélkül nincs karácsony, nemde? Ha azonban nem szeretnénk túlenni magunkat, mert figyelünk a vonalainkra, érdemes tisztában lenni azzal, mennyi kalóriát tartalmaznak az egyes édes kedvencek.
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Ezúttal egy 100 éves nőt figyeltek meg a kutatók, és elárulták, melyik az a fogás, ami nagy valószínűséggel hozzájárult ahhoz, hogy meghosszabbítsa az életét.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...