15 étel, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz

Szerintünk ezekkel az ételekkel lesz még jobb az élet - egyetértesz, vagy más is rákerülne a listádra?

Egy csomó dolgot várnak el az embertől, hogy teljesítsen: sikeres karrier, családalapítás, otthonteremtés. Szépen haladunk előre, hogy mindent kipipálhassunk a képzeletbeli listánkon. Ez oké is így, de szerintünk ott vannak a világ finomságai, amik nélkül sokkal sivárabb lenne az életünk, ezért 15 ételt válogattunk össze, melyek nélkül lehet, de nem érdemes élni. A frissen felvert tejszínhab vagy a házi majonézes sült krumpli nem állítjuk, hogy megváltják a világot, de mindenképpen jobb hellyé teszik! Melyiket próbáltad már?

A tökéletes sült krumpli

Nem az alapanyagokban, hanem a technikában rejlik a recept különlegessége. A végeredmény belül puha, kívül ropogós burgonya lesz. Íme a tökéletes sült krumpli Anthony Bourdain nyomán.

1. Egész sült csirke a saját sütődben sütve

Ne vedd meg készen a grillpultból, nyomás a piacra friss tanyasi csirkéért, és sütőbe vele, isteni finom és illatos lesz!

2. Igazi ramen

Nem-nem, nem az instant zacskós verzióra gondolunk, sokkal inkább egy lélekmelengető, autentikus ramenre egy jó japán étteremben.

Shoyu Ramen

Párommal nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, azon belül is legfőképp a japán konyhát. A ramen talán az egyik kedvencünk, és szerettem volna otthon is olyan jól csinálni, mint egy ...

3. Fánk

Az igazi, zsírban sült, kelt tésztás fánk baracklekvárral!

4. Raclette

Ez az a kaja, amiért megéri külön sütőt tartani, az olvadt, sült sajtba mártogatott kenyér vagy burgonya a hideg téli esték megmentője.

Raklett barátok közt

Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg ...

5. Házi sült krumpli majonézzel

Próbáld ki, hogy magad készíted a sült krumplidat, otthon összedobott majonézzel. Utánozhatatlan.

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

6. Sült gesztenye

Télen, a karácsonyi vásárokban elmaradhatalan, de bármilyen decemberi sétán markolj fel belőle pár dekát!

7. Ceviche

A tökéletes saláta (főétel?), a nyers hal, a citrusos ízvilág és a koriander kombinációja egy igazi ízbombává teszi ezt a perui különlegességet!

Lazacos-mangós ceviche

Közép és Dél-Amerika népszerű nyers halétele, amelynek nincsenek szabályai. Ez csak egy példa, a lazac kiváltható bármilyen tengeri hallal vagy tenger gyümölcseivel, a mangó is ...

8. Pho

Versenytársa a sima marhahúslevesnek, vasárnap délben akár helyette is jöhet, önmagában!

Phở bò

Ennek a levesnek már igazi kultusza van, nemcsak a nagyvilágban, már itthon is. Sikerének titka talán, hogy elképesztően tartalmas és némileg felidézi bennünk a megszokott húsleves ...

9. Frissen szedett szamóca

Fantasztikus illat, szín és forma: már a szedés közben is jóllakunk eperrel. Oké, ez csak nyáron opció, de milyen jó visszagondolni a gurulós eperszemekre télen!

10. Juharszirupos palacsinta

Gofrira vagy palacsintára, ne sajnáld, öntsd nyakon a tésztát!

11. Friss tejföl

Otthon is megpróbálhatod elkészíteni friss, termelői tejből: megéri.

12. Tatár beefsteak

Ha nagyon vonakodsz a nyers hústól, ennek a megkóstolására még akkor is buzdítunk: lágy hús finom fűszerezéssel, feledhetetlen.

Magyaros tatár beefsteak

A tatár beefsteak, ahogy mi készítjük. Nagyjából, hiszen pont úgy nincs receptje, mint a lecsónak vagy a pörköltnek. Nem muszáj összekeverni előre, ha nagyobb társaságnak készítjük, ...

13. Igazi croissant

A legjobb Párizs utcáin betérni egy pékségbe a leveles finomságért, de szerencsére már itthon is árulják az eredetit szuper kézműves pékségek!

Csokoládés croissant (Croissant 2.)

Időigényes, de megéri elkészíteni! Ha reggel frissen sült péksüteményt szeretnénk, annyi a teendőnk, hogy a kifliket előző este elkészítjük egészen a formázásig, majd nyersen ...

14. Friss tejszínhab

Nem, ez nem a növényi tejszín, hanem a házilag, minimum 30 százalékos zsírtartalmú tejszínből készült hab - idő és energia, odafigyelés, a végeredmény összetéveszthetetlen mással.

15. Igazi paradicsomleves sajttal

Külön-külön már ismered őket, de egy jó gazpacho ráolvasztott sajttal még szebbé teszi az életet.

Ezeket olvastad már?

via Huffpost

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...