14 idegesítően igaz kajatény, amivel sajnos tényleg nem lehet vitatkozni

Mert van, ami szinte mindig bevonzza Murphy törvényét. Mondjuk a tökéletesen érett avokádó megtalálása, vagy hogy egyszer végre eltaláld, mennyi tésztát kell kifőznöd.

1. Spenót - sose elég

Tény, hogy a friss spenót a legjobb dolog a világon, ha már spenótot eszünk, de azért az, hogy a fél kilós, serpenyőbe halmozott kupacból 14 mp alatt lesz 5 csoffadt, laposka, szomorú, zöld moszatdarab, az picit idegesítő.

2. Fokhagyma - sok lesz!

Egy gerezddel indulsz, meg amúgy is, szétszedi a gyomrod és a leheleted is, nem kell sok - aha, jó. Minimum 5-tel végzed. Valahogy mindig túl sok lesz. "De olyan jó ízt ad!"

3. Száraztésztából mennyi az elég???

via GIPHY

Tudjuk, ELVILEG egy csomag (fél kiló) száraztészta az 4 fő, de oké, mekkorák azok az emberek? Nagyon éhesek? Csak kicsit? És amikor egyedül ennél, akkor hogy negyedeled el megfelelően szemre a zacskót? Megannyi kérdés, sehol egy válasz! Aztán meg állsz a 4 napos hideg főtt tészta felett és kotrod bele a kukába.

4. Az előétel Isten ajándéka

Egy csodás példa, hogy fejeljük meg a főételt és a desszertet még egy adag - általában indokolatlanul rendelt, önmagában is bőven elegendő - ÉTVÁGYHOZÓ fogással.

Azaz: "Együnk, mielőtt ennénk!"

5. Avokádó, az antikrisztus

via GIPHY

Vagy nem érett még eléggé, vagy túlérett, vagy pont abban a 3 percben tökéletes a puhasága, amíg épp kirohansz pisilni. De legalább drága!

6. A párkapcsolatok 89%-a a "Mit együnk ma?" kérdés köré koncentrálódik

Nincs is mit mondani erről. Már délelőtt is ez a téma a cseten: ki mit vásárol a kigondolt kajához, illetve hogy hétvégén étterem lesz-e vagy pizzarendelés. És ez olyan jól van így! :)

7. A fém kekszes dobozokban sosincs semmi ehető :(

Mert a nagyik és anyák mániája, hogy minden mást dugdosson bele a kiürülését követő másodpercben. Fényképeket, varrókészletet vagy használt elemeket.

8. Reszelt sajt - sose elég

Ez az a konyhai folyamat, mármint a sajtreszelés, amit az ember nem tud abbahagyni.

via GIPHY

9. A halrudacskákat miért csak a gyerekek ehetik egy étteremben?

De tényleg, miért van nekik kizárólagosságuk a halrudakra? És ha mi is azt ennénk?

10. A szerencsesütik üzenete valahogy mindig húsba vág

Valószínűleg olyan jó ráérzésű emberek írják hasukra ütve, akik a horoszkópokat is. Mindig tudsz azonosulni az üzenettel.

11. Zöldség/gyümölcs napi 5-ször < bármi más napi 5-ször

via GIPHY

A dietetikusi szabály, miszerint napi 5-ször együnk zöldséget és gyümölcsöt, nem tűnik feleannyira se nehéznek, ha szénhidrátról van szó.

Ezeket olvastad már?

via buzzfeed

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...