12 tipp, hogyan spórolj EZREKET a konyhában

Ezek a legbiztosabb tippek, hogyan költesz majd kevesebbet, lemondások nélkül! 

Hó végén, hó elején, bármikor alakulhat úgy, hogy össze kell húzni a nadrágszíjat, és kevesebb konyhapénzből kell kijönni. Ezekre az időkre olyan alapanyagokból készült recepteket ajánlunk, amik általában mindig ott vannak a konyhádban, mint liszt, tojás, kevés gyümölcs stb. De nem hagyunk konkrét tippek nélkül sem, mutatjuk, hogyan tudsz a leginkább pénzt megtakarítani a konyhai költségeiden!

Csináld mindet magad

Szinte minden, a boltokban kapható kényelmi termék elkészíthető otthon, fillérekből. Ne sajnáld rá az időt, vond be a család többi tagját is a munkálatokba - még mosószert is lehet házilag előállítani!

Egyél otthon!

Sokkal egészségesebb ételeket fogsz fogyasztani, ha házilag készíted, és sok-sok ezer forint marad a zsebedben: az elviteles ételek óriási terheket rónak a környezetre a rengeteg műanyag doboz miatt, ráadásul sokkal többet fizetsz értük, mintha otthon megfőznéd ugyanazt magadnak.

Idd otthon, vidd otthonról a kávét!

Ha alkalmanként elcsábulsz egy-egy kávéra a kedvenc helyeden, megértjük, isteni feketét lehet kapni már itthon is, rengeteg helyen. Viszont ha minden reggel/délután kávézóban veszed magadhoz a napi koffeint, az havonta akár több tízezer forintba is kerülhet. Vegyél otthonra egy csomag minőségi kávét, és vidd magaddal a termoszodban!

Ír kávé

Ezzel az isteni ír kávéval könnyedén változatosságot csempészhetünk a reggeli vagy délutáni kávézásba. Az ital alkoholtartalma miatt azonban inkább csak lustálkodós hétvégékre ...

Kávé tonikkal

Olvastam a cikket a tonikos kávéról, és iszonyú kíváncsi lettem, hogy milyen lehet az íze ennek a keserű kávénak? Legnagyobb meglepetésemre ezekkel a hozzávalókkal a kávénak a ...

Készíts ebédtervet!

Gondold végig, mi van otthon, mit tudsz a már rendelkezésedre álló élelmiszerekből főzni: így nemcsak nem vész kárba az étel, de spórolsz is a heti ebédpénzen.

Tepsis bundás kenyér

Tatabányán élő kedves rokonomtól kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem nagyon volt időm főzni, gondoltam egy gyors leves után kipróbálom a bundás kenyérnek ezt a ...

Spájzolj be akciós termékekből!

Ha valamihez akciós áron jutsz hozzá, mindenképp vegyél belőle nagyobb adagot! A legtöbb friss alapanyag is remekül bírja a fagyasztást: legyen szó zöldségről, gyümölcsről, vajról, sajtról, húsokról, tankolj fel az olcsó áruból!

Töltsd ki a húsos ételeidet kis csalással!

Ha darált húsos ételt készítesz, keverd össze egy kis zabbal, rizzsel, lencsével a húst! Kevesebb húst használsz, így több pénz marad a havi büdzsében!

Egyszerű tejszínes rakott penne

Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi ...

Próbáld ki hús nélkül!

Nem egyszerű, de szerencsére nálunk is annyi rengeteg vegetáriánus receptet találsz, hogy talán nem is fog hiányozni a hús.

Kerüld el az áruházakat!

Ragaszkodj hozzá, hogy hetente csak egyszer jársz bevásárolni: ha kifogysz valamiből, akkor is várd meg a következő hetet. Sose menj éhesen vásárolni, amennyire lehet, kerüld az impulzus (mert megérdemlem!) vásárlásokat!

Étkezz egyszerűen!

A legegyszerűbb ételek sokszor a legjobbak is, könnyen beszerezhetőek, és nem kerülnek sokba: tojás, kenyér, zöldségek, sajtfélék - máris rengeteg ételt variálhatsz ezekből a hozzávalókból!

Ezeket olvastad már?

Ne hagyd ki a babot!

Szuper fehérjeforrás, és méltatlanul hanyagolt, pedig még olcsó is: ezt mind elkészítheted belőle!

Chili Con Carne egyszerűen

Ha valaki még tétovázott, hogy beruházzon-e egy multifunkcionális főzőkészülékre, akkor ez a recept segíteni fog a döntésben! Chili Con Carne, szuper egyszerűen, mosogatás nélkül! ...

Szezonálisat, helyből!

Minél több helyeben, (Magyarországon) termelt alapanyagot veszel, annál többet spórolsz: természetesen ez nem mindenre igaz, de például avokádó, és több ezer kilométerről ideutaztatott édesburgonya helyett a hazai friss zöldségekből is biztosan tudsz valamit főzni.

Ami megmarad, mehet a fagyasztóba!

Semmit se dobj ki! Ha úgy látod, nem fog elfogyni az ebéd vagy a vacsora utolsó egy-két adagja, akkor adagold vastag falú műanyag edénybe, és tárazd be a fagyasztódba! Később, mikor nem lesz kedved főzni, és eszedbe jut az az egy adag fagyasztott étel, nagyon hálás leszel magadnak!

Ezeket olvastad már?

via GraceFul Little Honey Bee

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...