12 mikrós baleset, amitől otthon frászt kapnánk

Nagyszerű és egyben rendkívül kényes találmány a mikrohullámú sütő, melybe ha nem megfelelő ételt vagy tárgyat rakunk, nagyon rosszul járhatunk... 

A mikrohullámú sütők leírását több szempontból is érdemes végigfutni azelőtt, hogy használni kezdenénk ezt a praktikus, de kényes konyhai gépet. Bár sokaknak egyértelmű, hogy a mikróba nem rakunk fémet, olcsó műanyagedényeket vagy más elektrotechnikai kütyüket, íme 13 eset, amikor az emberek nem voltak teljesen tisztában azzal, mi melegíthető mikrohullámmal.

1. A száraz tészta

,,Az unokaöcsém éhes volt, ezért berakott megmelegíteni a mikróba egy tál bolti sajtos makarónit. Azt nem tudta, hogy a tésztához víz is kell..."

2. Kanál

,,A tesóm berakta a kanalat a mikróba, hogy könnyebb legyen kanalazni a fagyit."

3. Szendvics szalvétán

,,Nem mindegy, négy vagy öt percig hagyod-e a szendvicset a mikróban" - írta Riley Twitter oldalán.

4. Paradicsomleves

,,Anyukám megakarta melegíteni a paradicsomlevest, az meg valahogy felrobbant a mikróban. Hogy történhetett ez?"

5. Csirkés instant ramen

,,Elfelejtettem vizet adni a csirkés ramenemhez, most meg a fél lakás bűzlik az égett szagtól."

6. Vannak még olyan ételhordozók, amelyeket nem mikrózásra terveztek

7. Ruhát sem szabad rakni a mikróba, igaz a sütőbe se

,,A férjem barátja azt hitte, gyorsabban megszárad a vizes póló, ha berakja egy kicsit melegedni..."

8. Főtt tojás

Itt azt láthatjuk, ahogy egy kisgyerek a már megfőtt tojást berakta a mikróba még egy kicsit főni... a takarításban valószínűleg nem volt köszönet.

9. Telefon

,,Azt hallottam, hogy a telefont a mikróban is fel lehet tölteni, a töltőm meg elszakadt és már nagyon merült a telefon, gondoltam megpróbálom... Ez történt."

10. A gyerekek megpróbálták felmelegíteni a filctollat, de minek?

11. Ha nem tudnád, így néz ki egy szövegkiemelő, ha megmikrózzák

12. ,,Emlékszel, mikor azt mondtam, a Harry Styles babám azért van a mikróban, mert éppen szoláriumozik?

Összegezve: ha jót akartok magatoknak, semmiképpen ne rakjatok a mikróba olyan anyagokat, amelyeken nincsen feltüntetve, hogy mikrózhatóak. Az ételeket, különösen a magas folyadéktartalommal rendelkezőket fedjük le lyukas, mikrózásra való fedéllel, kerüljük el a papír és a fém használatát is.

Veled már történt otthon hasonló konyhai baleset?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via buzzfeed

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...