Egy gyártó 12-féle karácsonyi édessége és hat szerkesztőségi tag, szigorúan egy jó nagy konyhában – vajon mi lett ebből? Egy jókora sütihalom és jóízű falatozások! Megkóstoltuk az összes ünnepi Ceres-terméket, most pedig eláruljuk, melyek voltak ezek, mit gondolunk róluk, és mit ajánlunk hozzájuk.
Ünnepi diós és mákos tekercs
Aki szereti a bejglit, ezeket a mákos és diós tekercseket is meg fogja kedvelni. Ünnepi külsejükkel, hasonló töltelékükkel, kelt-omlós, mégis inkább kalácsra emlékeztető tésztájukkal inkább a karácsonyi szüneti reggelikre, uzsonnákra ajánljuk őket. Kávé, kakaó vagy tea, ki mit kíván, készüljön mellé.
Diós és mákos tekercs
Az előző tekercsekhez hasonlóan viszont kicsit hagyományosabb töltelékkel készültek ezek a sütik. Most az ünnepek alatt azok próbálják ki, akik a puhább és vastagabb tésztájú, nem túl édes, a bejglihez hasonló tradicionális karácsonyi finomságokat kedvelik. Egy pohár tej, mandula-, rizs- vagy zabital illik hozzá.
Mogyorós-kakaós és Mogyorós-csokoládés tekercs
Gyermekesek, figyelem! A diós és mákos töltelék nem kifejezetten a gyermekek kedvence, ez a két íz viszont tutira megnyeri a tetszésüket. Az egyik csokis mogyorókrémmel készül, a másik háziasabb kakaós. Mindkettővel elkényeztethetjük majd a szünidejüket töltő gyermekeinket, ha reggelire ezt kapják egy nagy habos kakaó kíséretében!
Diós és Mákos bejgli
Ugye milyen jó, ha a sok karácsonyi teendő közepette nem nekünk kell még a bejglit is megsütni? Ha nincs egy nyugdíjas nagyi, aki erre nagyon ráér, és szívesen is készíti, akkor mindenképpen jól jöhet egy már kész sütemény. Nem kell izgulnunk, hogy repedésmentes lesz-e az idei sütés. A Ceres bejglik 50%-os tölteléket ígérnek, amiről, ha felvágjuk őket, meg is bizonyosodhatunk!
Stollen
A legnagyisabb süti, ezt a jelzőt tudjuk először a nyakába akasztani. Tényleg tele van aszalt gyümölcsökkel, és porcukorfelhőbe burkolja a napunkat! Levegős a tésztája, így az előzőekben kóstoltakhoz képest sokkal könnyedebbnek éreztük. Ezt nem igazán reggelire, inkább uzsonnára vagy bármelyik főétkezés után egy órával ajánljuk. Teát, puncsot vagy forralt bort tudunk elképzelni mellé leginkább.
Színes habkarika, Málnás habcsók és Hópihék
Színes habcsókból sosem elég! A fára is szeretnénk tenni belőle, szépséges arany vagy piros szalaggal felkötve. Az ünnepi asztalon is ott a helye, hiszen a legcukibb – és valóban a legcukrosabb – velejárója a karácsonynak. Éppen ezért nem is baj, ha inkább csak kóstolgatjuk, és nem tömjük magunkba őket. A gyerkőcök fogait is óvjuk, vigyázzuk, de azért ilyen alkalmi hangulatban lehetünk egy kicsit lazábbak, és engedhetünk az édes csábításnak!