12 csináld magad ötlet a konyhádba fillérekből

Nincs vége a trükköknek, most 12 újat mutatunk be - szuper konyhai ötletek ezek olcsón, fillérekből, helyspórolási és praktikussági célzattal.

Tic-Tac-os doboz a fűszereknek

A Tic-Tac-os dobozok jobb sorsra is érdemesek, mint az utolsó szemek szánkba öntése utáni kukában landolás. Szuper kis fűszertartók/-szórók lehetnek, felcímkézhetjük őket, és még aranyosan is mutatnak!

Kifutás ellen fakanál

Ezt már mondtuk párszor, de elmondjuk még egyszer: ha felteszel egy levest főni, és ráteszel a lábas/fazék peremére keresztben egy fakanalat, megakadályozhatod a kifutást!

Turmixgép elmosása

Ne a mosogató alatt próbáljuk elmosogatni és a pengék közül kitörölgetni a turmixgépben levő maradékot – öntsünk bele némi mosogatószert és vizet, és szimplán kapcsoljuk be. Ennyi!

Zacskóba a jégkrémet!

Mielőtt beraknád a mélyhűtőbe, tedd a jégkrémesdobozt egy zárható műanyagzacskóba, így nem fagy meg annyira, krémes és lágy marad, és nem törik bele a kanál, mikor ennél belőle.

Befőttesüvegre gumit!

Ha nem találsz fogást a befőttesüvegen, és sehogyse bírod kinyitni, rakj a fedő oldalára egy vastag befőttesgumit, így megtapad rajta a kezed, és egyből sikerülni fog!

Irattároló a falon

Praktikus tároló válhat egy falra applikált vagy akár az asztalra rakott fém irattartóból - állítsd bele például a sütőpapírt, az alufóliát és a folpackot.

Szivacs

Tartsd a mosogatószivacsod szárazon és nyálkamentesen egy irattartó-csipesz segítségével! Állítsd a fém „talpaira” a csipeszt, így megáll az asztalon, csípd bele a szivacsot, hogy felfelé álljon, így ki tud száradni!

Fagyassz levest muffinformában

Ha megmarad a húslevesalaplé (amiről ugye tudjuk, hogy kincs), öntsd muffinformád kis kapszlijaiba, és irány a mélyhűtő. Így előre porciózott adagokkal dolgozhatsz majd!

Olvastad már?

Legjobb leveskészítési praktikáink

Késtartótrükk

A fa késtartót vízszintesen is felrakhatod a konyhaszekrény aljára, mondjuk a munkalap fölé, sőt, a falra is rögzítheted a késeidet, mindkét esetben mágnessel – rengeteg helyet spórolhatsz, és elég jól is néz ki mindkét megoldás.

Szódabikarbóna

Nem kell a drága vegyszer! Vegyél egy zacskó szódabikarbónát, és önts belőle a zsíros-leégett tepsibe némi vízzel – tökéletesen leoldja majd a szennyeződést! Ha pedig a hűtődet illatosítanád, szintén ezt használd: készíts kisebb csomagokat belőle mondjuk celofánból, és helyezd hűtődbe – elszívja a szagokat!

Csipsz frissentartása

Ha megszottyadt a csipszed, fröcskölj rá picike olívaolajat, és dobd be a mikróba fél percre! Újra ropogni fog.

Mikrótisztítás

Tegyél a zsíros-mocskos mikródba egy tál ecetes vizet, melegítsd fel, és törölgesd le!

Ezt láttad már?

8 dolog, amit elfelejtesz kitakarítani

(via huffingtonpost)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...