12 bolti májkrémet kóstoltunk végig - ezt a kényes sorrendet állítottuk fel

Sokat gondolkoztunk, mit teszteljünk, a májkrém mellett döntöttünk - 12 bolti fajtát vettünk és ettünk végig, hogy megmondjuk, szerintünk melyik milyen!

A májkrém egy alap magyar háztartásban, amelyik nem vegetáriánus vagy nagyon újhullámos egészen biztosan fel-felbukkan. Szeretjük, olcsó, és vitán felül a kedvenc szendvicskencék közt szerepel kis országunkban.

Tudjuk, hogy a májkrém nem a magas gasztrokultúra szereplője, félreértés ne essék. Kérdés viszont, hogy ténylegesen mit tapasztalunk, ha elkezdjük kicsit komolyabban nézegetni azokat a bizonyos címkéket, milyen százalékban találunk bennük májat és egyéb adalékanyagot, ár/értékarányuk megfelelő-e, na és hogy finomak-e. Nekiestünk, teszteltünk- ezek egy átlag magyar boltban mind megtalálható SERTÉSmájkrémek.

Az elemzés nem szakértői, hanem szubjektív, ez fontos.

Ezt a sorrendet állítottuk fel:

12. Szegedi Zrt. Konzerv

Küllem: retró konzerv, szoci, csúnya, még nyitója sincs, "legalja"

Állag: fehéres tömb, homogén paszta

Íz: savanykás, lisztes, tömött, semmi májíz

Májtartalom: 12% (legalacsonyabb érték)

ÁR: 69 Ft / 65 g

11. SPAR Májas - tömlős

Küllem: csúnya, robosztus, kutyakaja jellegű design

Állag: az egyetlen, ami szinte vágható, kemény, párizsiszerű, fehéres színű

Íz: fojtós, lisztes, íztelen

Májtartalom: 25%

ÁR: 229 Ft / 250 g

10. HAMÉ sertésmájas pástétom - aludobozos

Küllem: csúnya, retró

Állag: habosított, mousse-szerű, aszpikos réteggel a tetején

Íz: macskakajaszerű, műízű, löncshúsos

Májtartalom: 14%

ÁR: 89 Ft / 48 g

9. GLOBUS sertésmájkrém - konzerv

Küllem: retró konzervdoboz, praktikus nyitó

Állag: tömbös, homogén, finomra darált massza

Íz: vasízű, "sátorozós májkrém", elég íztelen

Májtartalom: 26% (külön felfigyeltünk a vérpigmentre, mint összetevőre)

ÁR: 99 Ft / 65 g

8. Szegedi Paprika Zrt. Sertésmájkrém - konzerv

Tejszínes májkrém

Amióta csak összeköltöztünk a párommal, semmilyen felvágottat, sonkát, hasonlókat nem vettünk. Mindig megnézzük minden étel csomagolásán hogy miből készült, és ha sok az E, meg a ...

7.Szegedi Paprika Zrt. Sertésmájkrém - aludoboz

Házi májkrémet is készíthetsz könnyedén!

ÁR: 99 FT / 62 g

Májtartalom: 25%

Íz: sötét szín, porízű, feltűnően száraz és fojtós

Állag: tömb, sűrű, száraz

Küllem: a legretróbb májkrém, gyerekkori, nosztalgikus

Küllem: "nem szép"

Állag: aszpikszerű darabok láthatóak, massza

Íz: nagytestvéréhez képest (eggyel feljebb) krémesebb, kevéssé száraz

Májtartalom: 25%

ÁR: 99 FT / 50 g

6. KAISER Májas - tömlős

Küllem: "konyhaasztalra való Família Kft. design"

Állag: feltűnően élénk rózsaszínes krémes

Íz: finom, habosabb, mint kéne, mellékíze van, túl lágy

Májtartalom: 26% - az egyik legmagasabb

ÁR: 299 FT / 200 g

5. Nádudvari Majorannás Májas - tömlős

Küllem: magyaros, kedves rajz

Állag: krémes, pépes

Íz: finom vajas íz, van aki szerint túl domináns a majoranna

Májtartalom: 25%

ÁR: 139 FT / 110 g

4. Nádudvari sertésmájas - tömlős

Küllem: magyaros, kedves rajz

Állag: krémesebb állag

Íz: finom, krémes, májas íz

Májtartalom: 25%

ÁR: 139 FT / 110 g

3. PICK Kenőmájas - tömlős

ÁR: 229 FT / 150 g

Májtartalom: 25%

Íz: sertés utóíz, fűszeres, pépes, finom

Állag: feltűnően barna "szoláriumos színű", hamar barnul

Küllem: klasszikus csomagolás

2. LANDHOFF parasztmájas - viaszos tömlős

Küllem: többek szerint kutyakaja-csomagolás, mások szerint minőségi design

Állag: legkevésbé homogén állag, patés, nincs pépesítve, máj- és szalonna-darabokkal

Íz: finom, nincs utóíz

Májtartalom: 28% (és 52% sertéshús - ez a legjobb összetevők terén)

ÁR: 599 FT / 200 g

1. GYULAI májas - tömlős

Küllem: klasszikus, "nagyis" design

Állag: pépes, krémes

Íz: finom, vajas, krémes, mindenkinek ízlik

Májtartalom: 25%

ÁR: 199 FT / 125 g

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...