Bár online receptoldal és gasztromagazin vagyunk, szeretjük a receptkönyveket. Utoljára karácsonykor vettük górcső alá a kínálatot, ezért most újra megnéztük, milyen szakácskönyvekre érdemes lecsapni a könyvesboltokban.
Nagy Eszter: Kreatívan Magyarosan
Ahogy én szeretem
Nagy Esztert a Konyhafőnökből ismerhette meg a közönség.Három éve saját főzőműsort vezet a Győr+ Televízióban és gasztrorovata kéthetente jelenik Győr város hetilapjának hasábjain.
"Most újabb álom vált valóra Eszter életében, ismét alkotott valamit, amivel értéket őriz és továbbít felénk. A rá oly jellemző érzékenységgel párosult maximalizmussal elkészítette saját szakácskönyvét, amelyben a klasszikus, magyaros receptek mellett igazi különlegességeket is kínál."
A könyv négy fejezetből áll: előételek, levesek, főételek, desszertek. A klasszikus fogások mellett egészen különleges receptek is találhatóak a szakácskönyvben. A magyaros fogások kedvelőinek kötelező darab!
Kiadó: Győr+ Média Zrt.
Déri Szilvia (Házisáfrány): Kovászkaland
Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen
Az otthoni kenyérsütés manapság virágkorát éli. Boltban vásárlás helyett sokan inkább maguk készítik a pékárukat. Nekik is jó tanácsokkal szolgálhat a Kovászkaland című könyv.
"Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője nemcsak azt árulja el, miért egészségesebb a kovászolt kenyér a bolti változatnál, de megosztja az olvasókkal kedvenc receptjeit is, az aszalt fügés vagy a japán tejes kenyértől kezdve a kiflin és a bagelen át a kovásszal készült gofriig. E gyűjtemény 31 igazán menő kovászos recepttel vár.Vágj bele a kovászkalandba, hogy a kenyeredbe is belevághass!"
Kiadó:Boook Publishing
Eva Schiefer - Eva Maria Lipp: Házi készítésű tejtermékek
A házi készítésű tejtermékeknél nincs finomabb. Hogyan készíts joghurtot, kefirt, túrót vagy sajtot? - ez a könyv választ ad rá. A szerzők lépésről lépésre magyarázzák el a folyamatokat úgy, hogy a siker garantált legyen.
Kiadó: Cser Könyvkiadó és Ker. Kft.
Eva Maria Lipp - Ingrid Fröhwein: Házi kenyerek, péksütemények
"A könyv megmutatja, hogyan készíthetünk egyszerű, változatos, pikáns kenyeret, bagettet, bármilyen péksüteményt. Megismertet formázási technikákkal (pl. a tészta csavarása vagy fonása) és ötleteket ad a különböző sós, édes és zöldséges töltelékekre is."
Ha gyorsan és könnyedén szeretnél megismerkedni a kenyér- és péksütikészítés rejtelmeivel, akkor ezt a kis füzetet neked találták ki. Ráadásul, még a könyvespolcon sem fog sok helyet foglalni.
Kiadó: Cser Könyvkiadó és Ker. Kft.
Illés Andrea - Repka Noémi: Olasz finomságok könyve
Itáliai konyha régióról régióra
"Az olasz konyha különlegességeit is megismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális olasz menüsort követve ismerteti meg Itália kulináris jellegzetességeit, a hazaitól eltérő étkezési szokásait, ám megadja a magyar hagyományokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos finom leves, sült, zöldségétel, ital, sőt lekvár receptje is olvasható."
A receptek jók, csak nagyon összesűrítették őket. Mi egy kicsit hiányoljuk belőle az ételfotókat.
Kiadó: Scolar Kiadó Kft.
Dr. Stuart Farrimond: A fűszer nagykönyve
40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept
A könyv a világ különböző régióinak fűszereit mutatja be, valamint azt, hogyan használhatod fel őket. Utóbbiban dr. Stuart Farrimond, élelmiszer-tudós bestseller szerző nyújt segítséget.
"Több mint 40 régió, 60 fűszer és 65 autentikus és innovatív recept és keverék bemutatásával A fűszer nagykönyve arra inspirál, hogy másképp süssünk-főzzünk."
Kiadó: HVG Könyvek
Linda Miller Nicholson: Ezt a tésztát
Természetesen színesen
Viszonylag egyszerűen lehet házilag tésztát készíteni, ezért a folyamatot új szintre emeli Linda Miller Nicholson, aki igazi színbombákat varázsol az ételekből. Ne aggódjunk, a tésztákat nem mesterséges színezékekkel festi, hanem természetes anyagokkal: gyümölcsökkel, zöldségekkel, különböző szuperélelmiszerekkel és fűszerekkel.
"A könyv az extravagáns mártásreceptektől lesz kerek, így mostantól egyszerre készíthetünk szemet gyönyörködtető és kirobbanó ízű tésztaételeket."
Kiadó: Csipet Kiadó
Vári Dávid: Terítéken
A magyar vadgasztronómia receptkönyve
"Az ember ősidőktől fogva azért vadászik, hogy zsákmányát megegye. A fiatal, de tapasztalt vadász, Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. Lassan kitanulta Diana istennő mesterségének minden csínját-bínját.
Könyvében 89 ínycsiklandó étel receptjét mutatja be, melyek mind különleges vadhúsból készülnek, a muflontól a galambon át a borzig és a vaddisznóig. Közben pedig a terítékre kerülő állatokat is megismerhetjük, a vadász szemével."
A könyv szerintünk hiánypótló, mivel eddig nem sok kiadvány foglalkozott ennyire átfogóan a vadgasztronómiával. Az ételekről gyönyörű fotók készültek, a receptek láttán pedig rögtön kedvet kap az ember egy jó borzpaprikásra vagy egy fácánlevesre.
Kiadó:Boook Publishing
Kőfalvi György Alex: Ízes Örményország
Az örmény gasztronómia a világ egyik legősibbje, a terület történelem előtti idők óta lakott. Kőfalvi György Alex örmény felesége által ismerkedett meg a helyi kultúrával és konyhával. Az eredetileg közgazdász férfi hamar megtanulta a kedvelt fogásokat, amiket szeretne megismertetni másokkal is.
Kiadó: Kornétás Kiadó és Ker. Kft.
Stahl Judit: Csokis csábítások
"Szereted a gyors csokis-mogyorós kekszet? Akkor próbáld ki azt is, amikor egy-két plusz hozzávalóval sütés nélküli, villámtempós banánlepény lesz belőle! Megkóstolnád a fekete-erdei palacsintát? Akkor biztos érdekel, hogyan készül az alkotóelemeiből a fekete-erdei császármorzsa. Vagy kipróbálnád, miként változik át a kávés krémmel töltött marcipános fatörzs fenséges párizsi rakott piskótává? Itt az alkalom!"
A népszerű tévés szakács, Stahl Judit ezúttal Csokiföldre invitál, ahol a legínycsiklandozóbb finomságokat készítheted és eheted. A klasszikus desszertek mellett olyan különlegességek is találhatóak a receptgyűjteményben, mint a torta caprese, a konyakosmeggy-torta vagy a gyömbéres kufli.
Kiadó:Lettero Kiadó Kft.
Stahl Judit: Ínyenc szárnyasok
"Szeretnéd tudni, hogyan készül a világ legjobb rántott csirkecombja? Szívesen megfőznéd a félórás gorgonzolás-zsályás csirkeragut? És mit szólnál hétvégére egy profi, konfitált libacombhoz? Vagy a vendégeid számára egy zamatos, rumos-fűszeres csirkéhez? De ne állj meg ezeknél, menj tovább! Tanuld meg, hogy ugyanilyen módszerekkel egészen más ételeket is mennyire könnyen elkészíthetsz."
Stahl Judit segítségével könnyen elkészíthetsz egy isteni libasültet, de egy bonyolultabbnak tűnő fácánpástétomot is.
Kiadó:Lettero Kiadó Kft.
Ezeket olvastad már?
6 izgalmas szakácskönyv 2019 elejéről - mi ezeket ajánljuk!
Tartottunk egy szakácskönyvszemlét az év elejéről - mi ezeket a példányokat tartjuk a legizgalmasabbnak!
Brecz Judit5 tévhit a konyhából, amit jobb, ha elfelejtünk
Vannak olyan konyhai állítások, amiket tényként kezelünk, pedig sok közülük csak tévhit. Mire gondolunk? Elmondjuk!
Németh OrsiEzt a süteményt sütötte Jamie Oliver Meghan Markle és Harry...
Jamie Oliver egyszerűen nagyszerű epres süteménnyel üdvözölte Meghan Markle és Harry herceg gyermekét, Archie-t. Nézzétek!
Brecz Judit13-féle margarint teszteltünk - ezek lettek a legjobbak!
Leteszteltük az egyik legnépszerűbb bolti terméket, ami szinte minden magyar háztartás hűtőjében fellelhető: a MARGARINT. Nálatok melyik a favorit?
Nosalty