Most minden olasz származású olvasónk csukja be a szemét, vagy lazítson a vaskalapján. Olyan tésztaelkészítési változatok következnek, ahol a hagyományőrzés még csak egy csekélyke szerepet sem kapott. Cserébe a legkülönbözőbb ízekkel és állagokkal találkozhatunk. Engedjük magunkhoz az újítás szellemét!
Kattints a képre a vagány tésztakészítési módszerekért!
Ha megírjátok, melyik az a tizenegy módszer közül, amelyet biztosan nem próbálnátok ki, mert szerintetek nem működik, - például a boros vagy a sütőben pirítós - , akkor mi megtesszük helyettetek, hogy megerősítsük a létjogosultságát, vagy éppen megcáfoljuk a kivitelezhetőségét. Várjuk a tippeket!
Ezeket olvastad már?
A tökéletes tésztafőzés szabályai
A tészta az olasz konyhaművészet legnépszerűbb étele - imádói mára benépesítik a világot. Hogy hűek maradjunk a tradícióhoz, tésztánk legyen mindig ’al dente’ ! (x)
NosaltyEzt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!
Tésztafőzés ától-cettig - ha ezeket a nagyon egyszerű szabályokat követed, mindig tökéletesre főzheted, és megfelelő szósszal tálalhatod a tésztát!
NosaltyÍgy még senki nem főzött tésztát
A tészta főzésének mikéntjéről jól kiforrott elképzeléseink vannak, ám egy amerikai szakács most mind megcáfolja. Itt a kioltott tűzhelyen, kevés vízben főtt tészták kora!
adminforrás: buzzfeed.com