11 éves a srác, de már most New York egyik legszórakoztatóbb ételkritikusa

11 évesen a legtöbb gyerek még nem foglalkozik olyasmivel, mint a professzionális ételkritizálás - nem így Luca Marconi, aki Instagramon lett híres a videóival.

Ha azt mondjuk, hogy ételkritikus, az embernek inkább egy idősebb, szofisztikált profi jut az eszébe, aki olyan kifejezéseket használ, mint "fine dining" vagy "csokimousse kaviárral".

Luca Marconit ritkán hallani hasonló kontextusban, bár az is igaz, hogy ő nem egy középkorú, elitista ételkritikus: csak egy 11 éves srác, akiért megőrül a New York-i gasztrovilág. Ő meg az olasz konyháért.

Luca Instagramon lett híres lucatwotimes felhasználónév alatt, ma már több mint 27 ezer követője van, de azt is érdemes megjegyezni, hogy nem ma kezdte a szakmát. Saját bevallása szerint, ahogy az Elite Daily-nek adott interjújában elmondta, két évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor feltöltötte Instagramra az első videóját, amiben elmondja, milyen az a húsos calzone, amit éppen eszik. Dőltek a lájkok, ő pedig hamarosan ráérzett a siker ízére, és egyre több videót posztolt, amiben elmondja, mit eszik, és hogy ízlik neki. A korábbi rendszer szerint két felfelé tartott hüvelykujj volt a legjobb értékelés, de most már ezer hüvelykujjig is eljutott egy szendvics miatt.

Ez volt az a bizonyos marhahúsos-hagymakarikás-sonkás szendvics:

A lucatwotimes oldal valószínűleg pontosan azért ilyen népszerű, mert a 11 éves srác őszintén, mindenféle körítés nélkül mondja el a videóiban a véleményét olyan ételekről, amelyek a nagy tömegek számára is elérhetők. Nem ötcsillagos éttermeket látogat, hanem hétköznapiakat, normális árakon, az átlagember ízlésére szabva. Mióta az Instagramja beindult, hívták már különböző tévéműsorokba is, ahol például kaviárt is kóstoltattak vele, de neki csak annyi volt a véleménye róla, hogy túl sós, és egyébként is, attól, hogy drága valami, még nem biztos, hogy jó is.

Luca egyébként élvezi a hírnevet, de nem ezért csinálja az oldalát: egyszerűen szereti, hogy az embereknek hasznos infókat adhat az ételekkel kapcsolatban. Egyelőre csak New Yorkban tevékenykedik, de sikereit látva nem csodálkoznánk azon, ha hamarosan nemzetközi babérokra is törne.

A legjobban az olasz kaját szereti, és ha kipróbálhatna valami extrémebbet, az mindenképpen a tücsök lenne. 11 évesen az ember általában azért nem tücsökből készült finomságokra vágyik - de ezért is csípik annyian Lucát, hiszen érezni rajta, hogy az evés az őszinte szenvedélye, és szereti megosztani a tapasztalatait őszinte, informatív, minden sallangot nélkülöző videóiban. Ez pedig nagyon ritka még az ételkritikusok között is.

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...