1000 forintos lángos, 550 forintos hekk - megnéztük, mennyiért ehetünk idén a Balatonnál

A Balaton északi partján jártunk és megnéztük, milyen árakon ehetünk idén a magyar tengernél.

Idén nyáron valószínűleg fontos szerephez jut a Balaton a magyarok és a környező országokban élők körében. A koronavírus-járvány miatt sokan nem mernek repülőre szállni és külföldön nyaralni, inkább egy autóval könnyen megközelíthető úti célt vagy a magyar tengert választják a kikapcsolódásra.

A fürdőzés mellett érdemes kipróbálni a helyi éttermeket, piacokat, cukrászdákat, de az sem baj, ha csak egy hekkre vagy lángosra vágyunk valamelyik kisebb parti büfében. Nemrégiben Balatonfüreden és Alsőörsönjártunk és megnéztük, hogy idén mennyiért ehetünk lángost, hekket vagy sült krumplit a magyar tengernél.

Balatoni lángos

Régebben meg voltam győződve, hogy otthon nem lehet igazán jó lángost csinálni, aztán megkaptam ezt a receptet, kipróbáltam, és most már tudom, hogy sima ügy!

Elsőként a balatonfüredi piacra látogattunk el, ami népszerű nemcsak a helyi lakosok, hanem a turisták körében is. A piacon található büfében a következő ételkínálat volt:

  • sima lángos: 700 Ft
  • sajtos-tejfölöslángos: 1000 Ft
  • sült hekk vagyponty: 500 Ft / 10 dkg
  • hasábburgonya: 500 Ft
  • üdítők: 500 Ft / 0,5 l

A tavalyi árakhoz képest idén nem tapasztalható nagy mértékű drágulás. A legtöbb fagylaltosnál például egy gombóc fagyi maradt 350 Ft.Az egyik part menti, balatonfüredi büfében járva sem tapasztaltunk jelentős drágulást:

  • sima lángos: 600 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 1000 Ft
  • magyaros lángos: 1500 Ft
  • gyros tál: 1200 Ft
  • hekk: 550 Ft / 10 dkg
  • óriás bécsi szelet hasábburgonyával: 2500 Ft
  • üdítők: 500 Ft

Aki szerint sokba fáj a sajtos-tejfölös lángos, annak mutatjuk, hogy ilyen árazás mellett nem spórolnak az adagokkal:

Alsóőrsön egy fokkal jobbak az árak, olcsóbban lehet kapni az ételeket:

  • sima lángos: 550 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 900 Ft
  • hasábburgonya: 450 Ft
  • hekk: 500 Ft / 10 dkg
  • üdítők: 450 Ft

Összeségében csak az italok árai szálltak el a Balatonnál, egy korsó sör annyiba kerül, mint egy üveg kóla. Az ételek nem drágultak jelentősen, ami talán annak is köszönhető, hogy a tavaszi járványhelyzet miatt jónéhány vendéglátóhely bezárt vagy a túlélésért küzd. A megmaradt egységek idén inkább nem emeltek árat, hogy megtartsák a vendégkörüket.

Végezetül pedig, ne felejtsük el, hogy a balatoni ételek ára azért is magasabb, mert a szezon csak néhány hónapig tart, így azok a büfék, akik télre bezárnak, ilyenkor termelik meg a kenyérre valót.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...