100 kilót szedett fel magára ez a férfi a karantén alatt

Sokan híztak a karatén ideje alatt, de többnyire csak pár kilót. Ez a férfi azonban pontosan egy mázsát szedett magára.

A 26 éves, Vuhanban élő férfi a koronavírus-járvány miatt több hónapra karanténba került. Zhou a pandémia kitörése előtt egy kávézóban dolgozott, és teljesen normális életmódot folytatott, a karantén alatt azonban minden megváltozott. Mivel a lakásában, mozgás nélkül nem tudta elégetni a sok bevitt kalóriát, a fiatal férfi 5 hónap alatt 100 kilót szedett magára.
Végül 3 héttel ezelőtt került kórházba. A férfi azt állította orvosainak, hogy január óta nem hagyta el az otthonát, és azért kér tőlük segítséget, mert extrém súlya miatt már egyáltalán nem tud aludni. A férfit jelenleg a sürgősségi osztályon kezelik.
Sajnos többféle egészségkárosodásra, köztük szívelégtelenségre és légzőszervi nehézségekre is fény derült nála, sőt, Zhou eddigi rejtett genetikai és endokrin betegségei is felszínre kerültek a karantén okozta súlyosmozgáshiány és túlzott táplálékbevitel miatt.
Bár méretei miatt Zhou-t megvizsgálni is nehézkes volt,végül sikerült stabilizálni az állapotát. A doktorai most azon dolgoznak, hogy csökkentsék a súlyát: jelenleg egy speciális diétát követ, és ha sikerül súlyt leadnia, akkor áteshet egy gyomorbypass-műtéten,amitől tovább fog fogyni.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...