100 ezer adag konzervbe zárt vitamin jutott rászoruló családoknak

Az országban rengeteg családnak kell nap mint nap nélkülöznie, ez az állapot pedig a járványügyi helyzet hatására sajnos csak még tovább romlott. 

A Magyar Vöröskereszt munkatársai éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat élelemmel és ruhákkal lássák el, amelyhez a Bonduelle eddig összesen 100 ezer adag konzervvel járult hozzá.

A szűnni nem akaró járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei számára a szociális ellátás biztosítása a mindennapi feladatok része, most azonban nekik is még több segítségre van szükségük. A piacvezető hazai konzerv- és fagyasztott zöldségforgalmazó olyan termékekkel támogatja az alapítványt, ezáltal pedig a vidéki családokat, amelyek bármely háztartásban jól jönnek, ráadásul vitamintartalmuk és tápértékük kiemelten magas.

Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adományozásért felelős szakmai vezetője elmondta:

„A Bonduelle-lel még tavaly novemberben kötöttünk szerződést a kereskedelmi forgalomba nem került, de kiváló minőségű zöldségkonzervek átvételére. Ez azért is nagy öröm volt számunkra, mert fontos, hogy egészséges élelmiszereket juttathassunk el a rászorulóknak. Az adományt szociális segélyezésre, ifjúsági programok támogatására és katasztrófák esetére ajánlotta fel a cég. Akkor még nem is sejtettük, hogy milyen hamar szükség lesz katasztrófa segélyezésre. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásának keretében a Bonduelle adományai eddig Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyébe jutottak el, és most szervezzük a további szállításokat Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megye irányába is. A konzervek főként lakossági élelmiszer csomagok részeként kerültek a rászoruló családokhoz, emellett a Családok Átmeneti Otthonaiban élők és hajléktalanellátó intézményeink lakóinak egészségesebb étkezését is támogatták”

„Reméljük, hogy kukorica, bab és borsó konzerveink számtalan tápláló fogáshoz szolgálnak alapanyagaként, a rászoruló családok asztalán pedig ezáltal több olyan étel jelenik meg, amelyek a gyermekek fejlődését és a felnőttek egészséges életmódját segíti elő” – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe magyarországi marketing igazgatója.

A pandémiás helyzet nehézségei megmutatták, hogy az összefogás és egymás támogatása mennyire fontos értékek a mai világban. A Bonduelle a helyzet enyhülése után sem hagy fel a rászorulók támogatásával, továbbra is folytatja majd adományozó tevékenységét.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...