10 tipp a rendes ruhásszekrényért

Neked sincs egy göncöd sem, mégis kiömlik a szekrényedből minden cucc? Ez így nem mehet tovább! Szortírozunk, pakolunk, gyerünk!

A következő cikk szépen összeszedi, mit érdemes tennünk, ha kibuggyannak a szekrényünkből az annyira nélkülözhetetlennek tűnő ruhaneműk – persze ha tényleg őszinték lennénk, bevallhatnánk, hogy kb. 10-20 darabot váltogatunk, a többi mehet a levesbe.

1. MINDENT pakolj ki a szekrényből

Tényleg mindent, egy szálig. Legyen a gardróbod tök üres, mert így minden a kezedbe kerül legalább egyszer, és biztos, hogy megszűröd, mit teszel vissza.

2. Kérdések

Mielőtt visszatennél egy adott ruhát, kérdezd meg magadtól:- volt rajtam az elmúlt 1 évben?- viselném újra?- ha most mennék boltba, megvenném?- jól áll nekem, jó még rám?- sérült, szakadt, foltos?Ha többre is azt válaszolod, hogy nem (az utolsóra meg hogy de :) ), akkor adományozd, cseréld, ajándékozd el, vagy dobd ki.

3. Akaszd fel!

Akaszd fel a ruhákat, amennyit csak bírsz (persze ne túl tömötten, legyen azért hely köztük.) Minél többet akasztasz fel, annál több ruhád kerül szem elé, jobban látod, miből válogathatsz, és nem tűnik el a titkos sarkokban annyi minden, ami már amúgy sem kell.

4. A vállfatrükk

Egészen ötletes, figyeljetek: mindent a „nem logikus” módon, azaz a vállfa akasztójával kifele (a kerek fej álljon tőled távolabb) akassz a szekrényedbe (a képen a sárga). A gyakorta viselt darabokat úgyis a ”jó” irányba fogod visszatenni. 1-2 hónap múlva nézz rá, és amelyik még mindig a rossz irányba áll, mehet isten hírével, mert ahhoz hozzá sem nyúltál.

5. Rendszerezés

A ruhákat csoportosíthatod is (tegyél az egyik vállfára címkét: ingek, blúzok, gyerekruha, nadrágok, irodai, stb, és onnantól jöhetnek csak a címke szerinti darabok. A nem felakasztott ruhákat pedig szintén rakhatod kisebb neked logikus halmazokba: szín szerint, vagy külön jöhetnek a nadrágok, melegítők, hosszúujjúk, pulcsik, stb.

Ez is jópofa!

15 csodás ötlet, mit kezdj egy befőttesüveggel!

6. Vastag kötött pulcsikat ne akassz fel!

Kinyúlnak, elvesztik alakjukat. A nagyobb téli kötött darabokat inkább hajtogasd össze, jobb lesz nekik.

7. Fiókrendszerezők!

Ha eddig csak bedobáltad a fiókokba a bugyikat, zoknikat, melltartókat, vegyél fiókrendszerezőt! Olcsó és praktikus, és már ránézni is sokkal jobb!

8. Egységesség

Válassz azonos típusú, egyszerű, seszínű vállfákat – nagyobb lesz a rend, és egységesebb, szebb lesz az összhatás.

9. Dönts, mi legyen a sorsa

Ha végre úgy döntöttél, megválnál néhány ruhától, dönts: ha még jó állapotú, drága volt és szükséged van pénzre, próbáld meg eladni pl. használtruhavásárokon. Ha a szívedre hallgatsz, szeretetszolgálatnak, szegényeknek adod. Ha pedig szakadt, foltos, viseltes, ki is dobhatod - de a kuka mellé rakd inkább, hátha valaki még így is örül neki!

10. A földre is pakolhatsz!

Egy nagyobb szekrény alatt is van hely, ne feledd. Pakold oda a cipőket, esetleg a tárolódobozokat. Ugyanitt ajánljuk, hogy a gardrób vagy fürdőszobaajtó felületét is használd ki - főként a belsőt, mert kívül elég káoszosan tud kinézni a sok felakasztott ruhanemű.

(via buzzfeed)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...