10 bomba jó pác, amivel isteni húsokat készíthetsz

Unod már a tejfölös, joghurtos, mézes-mustáros pácokat? Íme, néhány alapanyag, amivel új szintre emelheted a marinálást!

1. Juharszirup

A juharszirup nem csak az amerikai palacsintán mutat jól, húsok is pácolhatóak benne. Dijoni mustárral összekeverve mehet bele a sertésszűz. Csirkéhez használd rozmaringgal, olívaolajjal és citromlével. Ha pedig villogni szeretnél a vacsoravendégeidnek, akkor pácolj lazacot juharszirup és szójaszósz keverékében!

Juharszirupos lazac

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt ...

2. Kóla

A kóla savassága és édessége miatt tökéletes pác marhahúshoz vagy csirkéhez. Utóbbi esetében a kólát keverd össze szójaszósszal, limelével és ketchuppal. A maradék italból kólás kockát süthetsz.

3. Gin

Tudjuk, tudjuk, a jó gint kár a húsokra pazarolni, elfogy tonic-kal is. Ha mégis úgy döntenél, hogy pácot készítesz belőle, akkor hajrá! Limelével, mézzel és fokhagymával összekeverve illik halakhoz. Narancslével, fokhagymával, szójaszósszal éscayenne borssal vegyítve csirkéhez ajánlott.

4. Gránátalmalé

A gránátalma ma már könnyen beszerezhető alapanyag. Balzsamecettel összekeverve igazi édes-savanyú ízt ad a húsoknak. Egyaránt használható csirkéhez és sertéshúshoz.

5. Kivi

Kinek jut eszébe a húst kiviben pácolni? Nos, a gyümölcsben van egy nagyon erős enzim, azactinidin, aminek húspuhító hatása van. Csirkét ne pácoljuk túl sokáig a kivipürében, elég neki 15-20 perc.

6. Barnasör

Igazából, a sörös pác számunkra nem anyirra ismeretlen. A legtöbbször csülköt, vagy oldalast szoktunk benne pácolni, de a csirkével is jól működik. A csirkemellet pácoljuk zöldfűszerekkel, sóval, borssal, szójaszósszal és pici ecettel ízesített barnasörben! Az eredményre valószínűleg nem lesz panasz.

Barna sörben pácolt csülök

Egy régi prágai utazásunk során ettünk barna sörös csülköt. Idén Húsvétkor úgy döntöttem, a felnőtteknek is kedvezek, és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és ...

7. Kávé

Intenzív, kesernyés íze miatt a kávé nem tűnhet a legjobb választásnak a marinálásra, a marha steak készítésénél viszont nyugodtan használható. Mustárral, fokhagymával, balzsamecettel és némi barnacukorral kell összekeverni, majd a hússzeleteket egy órára belehelyezni.

8. Áfonyalé

Csirke- és sertéshúsokhoz egyaránt használható. A húsokat pácold worcestershire szósz, áfonyalé, narancshéj és egy lehelletnyi csípős szósz keverékébe!

9. Whiskey

A karakteres íze miatt, az ital jól illik a marhahúsokhoz, de egy finom, omlós oldalast is készíthetünk a belőle készült páccal.

Jack Daniel's oldalas

A TGI's Fridayben ettünk Jack Daniel's oldalast, amit megpróbáltam aztán otthon én is elkészíteni. Sütőben vagy grillen is meg lehet sütni, grillezéskor a szószt csak a sütés ...

10. Tequila

A mexikóiak nemzeti italát nem csak sóval és citrommal lehet fogyasztani. Keverd össze apróra vágott jalapeno paprikával és fokhagymával, adj hozzá limelét, és mehetnek bele a csirkemellcsíkok.

Tequilás csirke citromos burgonyával

Régóta készülök ennek a csirkének az elkészítésére, mert azt hallottam egy kollegámtól, hogy igen finom. Most már én is tudom, hogy ez valóban így van. Keresgettem hozzá recepteket, ...

Ezeket olvastad már?

via TheDailyMeal

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...