1. Juharszirup
A juharszirup nem csak az amerikai palacsintán mutat jól, húsok is pácolhatóak benne. Dijoni mustárral összekeverve mehet bele a sertésszűz. Csirkéhez használd rozmaringgal, olívaolajjal és citromlével. Ha pedig villogni szeretnél a vacsoravendégeidnek, akkor pácolj lazacot juharszirup és szójaszósz keverékében!
2. Kóla
A kóla savassága és édessége miatt tökéletes pác marhahúshoz vagy csirkéhez. Utóbbi esetében a kólát keverd össze szójaszósszal, limelével és ketchuppal. A maradék italból kólás kockát süthetsz.
3. Gin
Tudjuk, tudjuk, a jó gint kár a húsokra pazarolni, elfogy tonic-kal is. Ha mégis úgy döntenél, hogy pácot készítesz belőle, akkor hajrá! Limelével, mézzel és fokhagymával összekeverve illik halakhoz. Narancslével, fokhagymával, szójaszósszal éscayenne borssal vegyítve csirkéhez ajánlott.
4. Gránátalmalé
A gránátalma ma már könnyen beszerezhető alapanyag. Balzsamecettel összekeverve igazi édes-savanyú ízt ad a húsoknak. Egyaránt használható csirkéhez és sertéshúshoz.
5. Kivi
Kinek jut eszébe a húst kiviben pácolni? Nos, a gyümölcsben van egy nagyon erős enzim, azactinidin, aminek húspuhító hatása van. Csirkét ne pácoljuk túl sokáig a kivipürében, elég neki 15-20 perc.
6. Barnasör
Igazából, a sörös pác számunkra nem anyirra ismeretlen. A legtöbbször csülköt, vagy oldalast szoktunk benne pácolni, de a csirkével is jól működik. A csirkemellet pácoljuk zöldfűszerekkel, sóval, borssal, szójaszósszal és pici ecettel ízesített barnasörben! Az eredményre valószínűleg nem lesz panasz.
7. Kávé
Intenzív, kesernyés íze miatt a kávé nem tűnhet a legjobb választásnak a marinálásra, a marha steak készítésénél viszont nyugodtan használható. Mustárral, fokhagymával, balzsamecettel és némi barnacukorral kell összekeverni, majd a hússzeleteket egy órára belehelyezni.
8. Áfonyalé
Csirke- és sertéshúsokhoz egyaránt használható. A húsokat pácold worcestershire szósz, áfonyalé, narancshéj és egy lehelletnyi csípős szósz keverékébe!
9. Whiskey
A karakteres íze miatt, az ital jól illik a marhahúsokhoz, de egy finom, omlós oldalast is készíthetünk a belőle készült páccal.
10. Tequila
A mexikóiak nemzeti italát nem csak sóval és citrommal lehet fogyasztani. Keverd össze apróra vágott jalapeno paprikával és fokhagymával, adj hozzá limelét, és mehetnek bele a csirkemellcsíkok.
Ezeket olvastad már?
Ezt a nagymamát már 260 ezren követik cuki főzős videói...
A mexikói Angela nagymamaként igazán különös és divatos hobbit talált magának: Youtube csatornát indított, és kamera előtt kezdett el főzni mexikói ínyencségeket.
Masszi- Rigó CsillaHírességek furcsa étkezési szokásai - Így evett Marylin Monroe, Elvis...
Hollywoodi sztárok, korszakalkotó, történelmet író emberek, akiknek nemcsak a személyisége, hanem az étkezési szokásai is különlegesek voltak. Így ettek a hírességek!
Petrás GabriellaÍme 13 totál megunhatatlan sült krumpli könnyű receptje
A sült krumpli egyike azoknak a kajáknak, amik köretként, de egy finom mártogatóssal önállóan is megállják a helyüket. 13 roppanós, tepsis, rakott, egyszóval őrület jó recept!
NosaltyAz 5 legszuperebb konyhai rendszerezési tipp, amit most elleshetünk Martha...
Ki mástól tanulhatnánk igazi, konyhai praktikákat, ha nem a sütés-főzés nagyasszonyától, Martha Stewarttól?! Fogadd meg a tippjeit! Hasznosak!
Németh Orsivia TheDailyMeal