10 ország, ahova érdemes elutaznod 2020-ban, ha egy jót szeretnél enni

Melyik országban vannak a legjobb ételek? Derítsd ki az idei utazásaid során! Akkor se csüggedj, ha nem repülsz sehová, a finom fogásokat akár otthon is elkészítheted.

Tudod már, hova utazol idén? A tökéletes úti cél kiválasztásánál legyen szempont helyi gasztronómia is. Próbálj ki minél több új ételt, ízt és fedezz fel új kultúrákat! 2020-ban a következő országokat ajánljuk neked:

10. Magyarország

Ha idén nem akarsz sokat költeni a nyaralásra, akkor utazgass belföldön! Fedezd fel a balatoni-régió, esetleg Gyula vagy Pécs környékének ízvilágát. Lehet, hogy tudnak még újat mutatni neked ezek a helyek. Ráadásul, mint tudjuk, a magyar ételeknél nem sok finomabb van a világon.

Konok kunok gulyásleves

Egy évtizede hozta ezt a receptet a nagymamám Kisújszállásról. Azóta a család kedvence lett, általában bográcsban készítjük. A gombócokat gazdagíthatjuk friss, apróra vágott ...

9. Mexikó

A mexikói ételeket egyszerűen képtelenség megunni. Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különleges, fűszeres közép-amerikai fogások. Enchilada, taco, quesadilla és burrito-csak néhány azon finomságok közül, amiket érdemes megkóstolnod, ha Mexikóban jársz.

Mexikói chilis bab

A mexikói chilis bab elkészítése időigényes, viszont nagyon megéri annyit foglalkozni vele, mert a végeredmény minden esetben rettentően finom lesz!

8. Thaiföld

Az utcai étkezések Thaiföld első számú látványosságai. A zöld- és szárított fűszerek kombinációja ízorgiát okoz, emellett pedig óriási vendégszeretet fogad minket az országban. A népszerű pad thai mellett más finomságokat is érdemes kipróbálni.

7. Görögország

Görögországba utazni és enni olyan, mintha egy színes, fényes magazin lapjai kelnének életre: gyönyörű, kék tenger, hófehér épületek, kalamata olívabogyó, feta sajt, színes saláták és a roston sült húsok teszik álomszéppé a nyaralást. A görög ételek megkóstolásával betekintést nyerhetsz az ország különleges gasztronómiájába, amelynek egyik éltetőereje az OLÍVAOLAJ.

6. India

Kevés olyan konyha van a világon, mely annyi fűszert és ízt használ egy ételben, mint az indiai. Egyes fűszereket édes és sós fogásokban egyaránt használnak, nincsenek szigorú szabályok, a lényeg, hogy az étel finom legyen. A mi személyes kedvencünk a vajas csirke, de melegen ajánlott a tikka masala és a csicseriborsó curry is.

5. Japán

Japánról elsőként sokaknak a sushi jut az eszébe, pedig a kelet-ázsiai ország gasztronómiája a rizses tekercseknél jóval izgalmasabb. Ha szereted a fűszeres ételeket és az ázsiai ízeket, akkor a szigetországban szinte lehetetlenség rosszat enni. A ramenek isteniek, a miso leves egyszerű, mégis frissítő. Amit talán érdemes kihagyni, az a fugu nevű halféle, ami igazi csemegének számít az országban, ám fogyasztása könnyen végzetes is lehet.

Japán zöldséges omlett

Egyre nagyobb rajongótábora van a japánok spéci omlettjének, a tamagoyaki-nak. Indítsátok ti is tápláló és finom reggelivel a napot, és töltődjetek fel vitaminnal a Hohes C PLUS ...

4. Spanyolország

Az ország, melynek hedonista ételkultúrájára titkon mindannyian vágyunk. Finom tapasok, délutáni szieszták és vacsorák este kilenckor, mert délen ez a módi. A spanyolok szenvedéllyel készítik az ételeiket, amik közül jónéhány csak helyben fogyasztva az igazi a friss tengeri herkentyűk miatt. Egy gazpacho-t azonban te is könnyedén és hamar összedobhatsz.

3. Franciaország

Franciaország a minőségi gasztronómia bölcsője. Csigák, kagylófélék, finom sajtok, a legropogósabb baguette-k és a legédesebb macaronok várnak rád. Párizs mellett más városokba, például Nizzába, Marseille-be vagy Bordeaux-ba is érdemes ellátogatnod. A burgundi marha és a francia hagymaleves mellett a minőségi francia borokat se hagyd ki!

Burgundi marharagu

Senki ne ijedjen meg az alapanyagok hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult ezt az ételt elkészíteni, ráadásul a lassú sütésnek hála elképesztően finom lesz a végeredmény.

2. Kína

Az ázsiai ország jó úti cél, ha szeretnél egy nap többször is sokkot kapni a finomabbnál finomabb ételektől, és fel akarod tenni azt a kérdést: „Ezt meg lehet enni?” A kínai konyha nagyon változatos, nem lehet az országra ráhúzni, hogy mindenhol ugyanazt főzik. Ahány régió, annyifajta étel. A pekingi kacsa, a dim sum, az édes-savanyú leves csak néhány a sok finomság közül.

1. Olaszország

Az olasz ételek évszázadok óta rabul ejtik a világ minden tájáról érkező utazók ízlelőbimbóit. Semmi sem versenghet a nápolyi pizzával, a toszkán olívaolajjal vagy a szicíliai cannolival. Az olasz ételek mára sokak kedvenceivé váltak, de akkor tudjuk őket igazán jól elkészíteni otthon, ha Olaszországban is megkóstoljuk őket.

Ezeket olvastad már?

via CNN

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Borókaszirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os borókasziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk, vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...