10 lombikban tenyésztett étel, amiről tudnod kell!

Laboratóriumban előállított hamburger? Sajtok egy kémcsőből? Hihetetlenül hangzik, mégis több ezren azon dolgoznak, hogy a tányérodra tett étel a lehető "legtisztább" legyen!

Egyesek szerint jobb hely lenne a Föld, ha nem ölnénk élő teremtményeket, és a fejlődésünkhöz szükséges húst inkább laboratóriumban állítanánk elő. A jelenlegi embertelen módszerek ellen (a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett), a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozott állatok helyett az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok ideje jött el. Étvágygerjesztő, nem igaz?

Lássuk a 10 legőrültebb lombikételt előállító start-up-céget, akiknek laboratóriumokban kikísérletezett élelmiszerei készek meghódítani a jövő konyháit!

A holland Maastricht Egyetemen először két évvel ezelőtt értek el átütő sikert, amikor 140 grammos hamburger húspogácsát (in-vitro húst) állítottak elő laboratóriumi körülmények között. A közönség a kutatók szerint jól fogadta a terméket, és több neves ételkritikus sem érzett különbséget a hagyományos húspogácsákhoz képest. A Szilícium-völgy tudósai azóta nemcsak az emberiség húsfogyasztási igényeit próbálják meg túlszárnyalni - „mesterséges irányvonal” szinte minden létező ételre és italra kivetette hálóját.

Ezt olvastad már?

8 étel, amit betiltottak a nagyvilágban

via Techchrunch

Legújabb receptek

Joghurtos virágfánk

Hallottam olyat, hogy van olyan, akit a lisztbe nyúlva kiráz a hideg....na engem nem ráz ki, sőt, imádok a lisztbe nyúlkálni, és dagasztani, gyúrni bármilyen tésztát. Ez a fánk tészta ...

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!