10 leggyakoribb étel és ital, amit a vendégek maguk után hagynak, miután megszálltak valakinél

Hátrahagyott pizzaszelet és félig elfogyasztott alkoholos italok várják a tulajdonosokat egy-egy turista után...

Manapság egyre gyakoribb, hogy ha elutazunk valahová, akkor nem hotelben szállunk meg, hanem valakinek a lakásán, esetleg egy kiadó szobában. A The Kitchn portálon most összegyűjtötték a 10 leggyakoribb ételt és italt, amit a vendégek maguk után hagynak egy-egy látogatás után.

1. Sör

Talán nem meglepő, hogy ha elutazunk valahová, akkor szeretjük magunkat jól érezni, ehhez pedig valamiféle alkoholos italt is vásárolunk. A maradék sörrel viszont nehéz már mit kezdeni. Hazacipelni már nem akarjuk, így ottmarad a tulajdonosnak.

2. Pizza

Teljesen érthetetlen, hogy ha nyaralni megyünk, akkor minek rendelünk pizzát valaki lakására. Sajnos ilyen is akad. Természetesen, egy-két egész pizza nem fogy el egy este alatt, így a maradék vagy a konyhapulton, vagy a hűtőben végzi. A tulajdonos, vagy a takarító jó esetben még időben rátalál.

3. Tömények

A legtöbbször csak az üres üvegek maradnak, de elvétve találni egy-két maradék vodkát, vagy whisky-t a hűtőben is.

4. Bor

A vendég utolsó este megbont egy üveg bort, majd szépen otthagyja a felét a pulton. Szerencsére, gyakran hagynak ajándékként is egy teljes üveget maguk után.

5. Energiaital

A nagy utazás sok energiát igényel, ezért néhányan szépen elraktározzák az energiaitalokat a hűtőben. Végül a fele ott marad, mert nincs idejük meginni a városnézés, és más programok miatt.

6. Sportital

Egy újabb érthetetlen elem. A nyaralás a legtöbbeknek a pihenésről szól, de vannak olyanok, akik ilyenkor sem hanyagolják el a testüket, mellé pedig még jó kis sportital függőségben is szenvedhetnek. Az energiaitalhoz hasonlóan ezt is elraktározzák a hűtőben, majd otthagyják.

7. Fagylalt

Van, aki egyszerűen nem bírja ki a fagylaltja nélkül. Vagy mégis, mert jól otthagyja a fagyasztóban...

8. Mogyoróvaj

E nélkül egy lépést sem tesznek az amerikaiak. De nemcsak a félig elfogyasztott üveg marad ott, hanem a félig megrágott mogyoróvajas szendvics is, amit a gyerekeknek csomagoltak.

9. Rejtélyes húsok

Maradt már csirkefarhát is egy család után a fagyasztóban, bár ez még a jobbik eset. Volt, aki a sima hűtőben akadt beazonosítatlan húskészítményre. Valószínűleg több napja ott állt.

10. Éttermi maradékok

Ha egy számunkra eddig ismeretlen országba, városba utazunk, szeretjük felfedezni a helyi gasztronómiát is. Nincs is ezzel baj, ha nem esünk túlzásokba. Vannak azonban olyan vendégek, akik több ételt kérnek ki, mint amennyit meg bírnak enni, majd elcsomagoltatják, és elviszik a szálláshelyükre. A vége az lesz, hogy az étel a hűtőben várja a lakás tulajdonosát, miután a vendégek elmentek.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via The Kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...