A lasagne mára igazi nemzetközi karriert befutott étel, amit Amerikától Magyarországig előszeretettel főznek - ti is imádjátok a lasagne recepteket, ezért most összegyűjtöttünk nektek néhány tippet a tökéletes verzió elkészítéséhez, és kicsit utánanéztünk ennek az isteni szaftos, olvadós étel eredetének. Ahány ház, annyiféleképpen készítitek, de azért pár általános tanácsot érdemes megfogadni!
Akárcsak a pizza, a lasagne is a középkori Nápolyban született meg először, egy XIV. századi szakácskönyvben jegyezték le a mai lasagne-ra még csak kevéssé hasonlító, erjesztett, lapos tészta receptjét, amit jól megküldtek fűszerekkel és sajtokkal, és így fogyasztották. A Lasagne el forno hamarosan a legelterjedtebb lasagne lett Olaszországban, jó sűrű raguval, besamellel, az Emilia-Romagna régió büszkeségének számít. Az ország egyéb részein a lasagne bivalymozzarellával, ricottával, szószokkal, zöldségekkel, marha- vagy sertéshússal készül, a különböző változatoknak se szeri, se száma.
Nézzünk néhány tippet hozzá!
Receptajánló:
- Klasszikus tészta: úgy készül, hogy nem forralod, csak forró vízben áztatod a tésztalapokat, így megkapva a tökéletes textúrát.
- Bolognai szósz: a szósz, a szósz, az isteni szósz! Annyira megéri az extra időt, mert egy jó sűrű bolognai a lasagne lelke lesz - menjen bele a sárgarépa, zeller, rengeteg hagyma, főzd lassú tűzön sokáig az előre lepirított marha/sertés darált hússal együtt, hogy elpárologjon belőle a nedvesség, és csak a krémes, mennyei paradicsomos ragu maradjon a fazékban.
Receptajánló:
- Marhahús/sertés darált hús +kolbász: rakj bele mindkettőt (a kétféle darált húst akár vegyesen is), olyan kombináció ez, amit semmi mással nem helyettesíthetsz.
- Ízek együtt: a friss bazsalikom, fokhagyma, ricotta parmezánnal, az egyes elemeket se felejtsd jól megfűszerezni!
Receptajánló:
- Krémes ricotta: ahelyett, hogy csak ricottát használnál magában, keverd össze zsíros tejföllel, hogy kenhető, krémes állagot kapj!
Ezeket is nézd meg:
Ezeket olvastad már?
8 sajtos fogás reggelire és ebédre, ami tuti feldobja a...
Ezek a fogások egyszerűek, gyorsak és nagyon finomak. A fő alkotóelem ezúttal a sajt, ami valljuk be, majdnem minden ételnek jól áll!
Nosalty11 irtó finom és gyönyörű muffin
Ezek a muffinok nem csak iszonyatosan finomak, de gyönyörűek is. Készítsd el őket hétvégén, imádni fogod, bármelyikről is legyen szó!
NosaltyEzzel a trükkel lehet, hogy még sosem sűrítetted a levesed
Aki szereti a sűrű, tartalmas leveseket, annak jól jöhet az alábbi trükkös kis tipp levessűrítésre!
Brecz JuditÍgy készül a FoodTruck Show díjnyertes mangalicaburgere
Megvan a recept! Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburgere, érdemes kipróbálnotok otthon is!
Nosalty