10 gusztustalan, de legális kajaszennyeződés

Rágcsálószőr és -ürülék, pete és kukac, homok és cigarettacsikk. Egy bizonyos határértékig mind legálisak.

Nálunk is követhetitek az egyre aktívabb NÉBIH "kommandó" tevékenységét, engem személy szerint nagyon megdöbbentenek azok a felvételek, amelyek a különféle üzemekben tapasztalható elképesztő higiéniai állapotokat mutatják be.

Elég durva a hazai helyzet is. Nézd meg ezt a videót!:

Gyomorforgató videó egy brutális állatfeldolgozóról

Az élelmiszerek gyártóinak nagyon sok követelménynek kell megfelelniük, hogy a boltok polcaira élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelő termékek kerüljenek. Az Egyesült Államokban az FDA (U.S. Food and Drug Administration) azt is meghatározza, hogy a természetes (és a kevésbé természetes, mint például a cigarettacsikk) szennyezőanyagok maximum milyen mértékben lehetnek az élelmiszerekben.

Ha azok közé tartozol, akiket nem hat meg, hogy néha egy-egy kukacos cseresznye is lecsúszik, akkor nyugodtan olvass tovább - mindenki másnak garantált a mai napra a csökkentett energiatartalmú táplálkozás.

1. Szőr

Kezdjük mindjárt egy kis édességgel: 100 gramm csokiban a rágcsáló szőrszálak száma nem érheti el a három darabot.

2. Tetű

A brokkoli egy szuperzöldség, de a bogarak és levéltetvek is kedvelik, 100 gramm fagyasztott brokkoliban maximum 60 darab engedélyezett belőlük.

Sült szöcskés tostada

Az egyik - de nem a legfurább - legérdekesebb mexikói íz, amit kóstoltam, a sült szöcske volt. Nem kell nagyon fintorogni, ugyanúgy ízeltlábú, mint a garnéla, az íze pedig olyan, mint a ...

Házi popcorn variációk

Egyszer kibontottam a mikrós popcorn zacskóját még készítés előtt... na azóta nem vettem olyat. Pattogatni való kukorica már a legtöbb nagy hiperben kapható, sőt bioboltokban is ki ...

3. Ürülék

A pattogatott kukorica kedvelői is lehet, hogy most elbizonytalanodnak, adagonként egy rágcsálóürülék szemcse még belefér.

4. Pete

Aranymazsolába a gyümölcslégy petéiből is kerülhet, de nem több, mint 35 darab a 225 grammos zacskóba.

5. Kukac

A konzerv gombáról sem sokan hiszik, hogy más is úszkálhat a lében gombán kívül, de az FDA szerint 20 darab bármilyen méretű kukac 100 gramm konzervben még nem veszélyezteti az amerikaiak egészségét.

6. Légypete

A gyümölcslegyek nem csak a mazsoláért vannak oda, a paradicsomot is szeretik, a petéiket is belerakják, de azért az FDA-nak is van némi beleszólása: 100 gramm paradicsompürében 15 petét engedélyez, de ráadásul jöhet még egy kukac.

7. Homok

Sok amerikai háztartásból nem hiányozhat a földimogyoróvaj, amiből van teljesen krémes, és darabosabb, ropogósabb is. Ez utóbbi nem biztos, hogy csak a kisebb darabokban hagyott mogyorónak köszönhető, mivel 100 gramm mogyoróvajban 25 mg homok még elfogadható mennyiség. A vegetáriánusok sincsenek biztonságban, 450 grammos adagban 136 darab rovarmaradvány még belefér. Szöcskelábat valaki?

Afrikai földimogyoró-leves

Két hete szörnyen éhes voltam este, de semmilyen alapanyagot nem találtam, amiből levest tudtam volna készíteni. A szekrényben csak pörkölt földimogyoró volt. Ekkor pattant ki a fejemből ...

8. Csikk

A fűszereket a bogarak is szeretik. Nem csak táplálkoznak belőlük, de néha egy-egy testrészüket is benne felejtik például a kakukkfűben. Füstös íz? A borsban némi cigarettacsikk maradvány is megengedett.

9. Fej

Fügekrémet nem valószínű, hogy sokan esznek nagy mennyiségben, de jó ha tudjuk, hogy 100 grammban a rovarfejek száma nem érheti el a 13 darabot.

10. Levéltetű

És ha ezek után valaki megszomjazna: 10 gramm sörben levéltetűből az elfogadható mennyiség 2500 darab alatt van.

via Prevention.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...