10 éves a Food Truck Show – 15 millió adag étel, 6 millió vendég, 1 millió kilométer

Bizony, tíz éve annak, hogy először vehettünk részt Food Truck Show-n. A guruló éttermek 2014 óta mintegy 1 millió kilométert megtettek az ország területén, körülbelül 6 millió vendéget kiszolgáltak, és hozzávetőlegesen 15 millió terméket eladtak. Az őszi, belvárosi 100. Food Truck Show-t pedig a Duna-parton szervezik!

10 éves lett, és nélkülözhetetlen részévé vált a hazai gasztronómiának és a szabadtéri vendéglátásnak a Food Truck Show. A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg Magyarországon, körülbelül 6 millió vendéget szolgáltak ki, és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek. A Food Truck Show alapítói 10 év alatt 200 autóval dolgoztak együtt, és rendezvényeikkel 3750 kereskedői pozíciót értékesítettek. 

A kezdeti 14 autóhoz képest ma már 150 food truckkal dolgoznak együtt

„Amikor elindultunk, azt hitték, a büfékocsi egy divathullám, amelyről majd leszoknak az emberek. Mi már akkor tudtuk, hogy ennél jobb megoldás nem létezik a rendezvények kiszolgálására. Ráadásul a járványidőszakból is nyertesként jöttünk ki” – emlékezett vissza Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapítója, aki a kezdeti 14 autóhoz képest ma már 150 food truckkal dolgozik együtt. Ennyiből választja ki csapatával együtt, hogy az idei 12 rendezvényre, köztük a őszi, 100. Food Truck Show-ra mely autókkal és milyen étlappal érkezik. 

Mint kiderült, 10 év alatt nemcsak a kocsik állapota, felszereltsége és az alapanyag-felhasználás területén történt óriási fejlődés és változás, hanem a kínálatban is. A klasszikus street food ételek, mint a hamburger, tépett hús, pizza, vagy gyros mellett egyre inkább a nemzetközi trend válik jellemzővé és az egzotikus, különleges ételeket keresik a vendégek.  

Az autentikus thai konyha ízei, a brazil tápiókaszendvicsek vagy a svájci raclette sajt húsos és hús nélküli verziói lesznek idén a trendi fogások

– vetítette előre a szezon kínálatát a szervező.

Hozzátette azt is, hogy a pizza leginkább már csak a nápolyi, minőségi alapanyagokból készült formában keresett, és egyre jobban odafigyelnek a vendéglátósok az ételérzékenyekre is. A gluténmentes, valamint vegán kocsik már nélkülözhetetlen részei a rendezvényeknek. A digitális étlapon pedig külön applikáció található az ételérzékenyek számára. 

„10 év alatt sokat tapasztaltunk és bár a rendezvények lelke az étel, amely a legfontosabb emléket adja, szomorúan vesszük észre, hogy a többi rendezvényelemet: fények, hangulat, arculat, kényelem nem hangolják ezzel össze. Pedig nem szerencsés, ha egy frakkos rendezvényen hamburgert kapnak a vendégek babzsákokon. Így arra jutottunk, hogy vállaljuk a rendezvény valamennyi elemének összeállítását, hiszen mindenünk adott hozzá. Ezzel a lépéssel pedig komplett, minden igényt kielégítő élményt tudunk kínálni az ügyfeleinknek” – mesélt a cateringvállalkozásuk fejlődéséről is Horváth Zoltán. 

Az őszi, belvárosi 100. Food Truck Show-t a Duna-parton szervezik

A tavaszi, lóversennyel egybekötött Kincsem Parkban tartandó rendezvény után a legnagyobb dobás idén az őszi, belvárosi 100. Food Truck Show lesz, amelyet a Duna-parton szerveznek. Itt az eddigi valamennyi díjazott, bajnok autó felvonul, így általuk 10 év street food-fogásait kóstolhatják végig a vendégek. 

„Mindaddig, amíg a fesztiválok országaként aposztrofálnak bennünket, addig a Food Truck Show-nak van létjogosultsága. S amíg van potenciál, addig van hová fejlődnünk” – foglalta össze a jövőt a Magyar Street Food Egyesület elnöke. 

További információ, rendezvények ITT.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...