Vajrépa
Leírás
Más elnevezései: vajretek, kerekrépa. Európából származó gyökérzöldség. Fehér vagy sárgás színű, s vannak olyan változatai is, melyek a levélszárnál lilák. A kisebb, zsengébb vajrépa alkalmas konyhai felhasználásra, míg a nagyobb egyedek állatok takarmányozására szolgálnak. Az angol és a francia konyha régóta és előszeretettel használja a vajrépát: levesekben, ragukban és önmagában köretként valamilyen módon (csőben sütve, püréként, párolva, töltve, stb.) elkészítve vagy akár nyersen is, salátákban.
Mikor vegyem
A vajrépának téli, tavaszi és nyári változatai léteznek.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen egy hétig eláll.
100g Vajrépa
fehérjetartalom
0.9 g
zsírtartalom
0.07 g
szénhidráttartalom
6.43 g
víztartalom
91.87 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
67 mg
Kalcium
30 mg
Foszfor
27 mg
Magnézium
11 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.09 g
C vitamin
21 mg
Kolin
11.1 mg
Niacin - B3 vitamin
0.4 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.9 g
Zsír
telített zsírsav
0.011 g
egyszeresen telített zsírsav
0.006 g
többszörösen telített zsírsav
0.053 g
ásványi anyagok
Kalcium
30 mg
Vas
0.3 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
27 mg
Nátrium
67 mg
Cink
0.27 mg
Réz
0.085 mg
Mangán
0.134 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
1.8 g
cukor
3.8 g
víz
91.87 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.04 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.03 mg
Niacin - B3 vitamin
0.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.2 mg
Folát
15 µg
Kolin
11.1 mg
E vitamin
0.03 mg
K vitamin
0.1 µg
C vitamin
21 mg
B6 vitamin
0.09 g