Vadrizs

A vadrizs tulajdonképpen nem rizs, hanem az Észak-Amerikában és Kanadában honos vízifű termése, sőt közelebbi rokonságban áll a zabbal, mint a rizzsel. A gabonaszálak 1,80-3 m magasra nőnek, melyeket régebben kenuból arattak, úgy, hogy a magokat kiütögették a kalászból. Napjainkban már nagyüzemi termelése jellemző. Frissen aratva zöld színű a vadrizs, szárítással tartósítják, ekkor nyeri el a mag lágy, dióra emlékeztető ízét és színe barnás-feketére változik. A zsírszegény vadrizs gazdag káliumban, vasban és foszforban. Önálló ételként, rizssalátaként vagy köretként fogyasztjuk.
Bármikor.
Nyers formában jól zárható tartóban, sötét és hűvös helyen. Miután megfőztük 6 hétig áll el mélyhűtőben és 2 napig hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
14.73 g
zsírtartalom
0.991 g
szénhidráttartalom
74.9 g
víztartalom
7.76 g
Foszfor
433 mg
Magnézium
177 mg
Kalcium
21 mg
Nátrium
7 mg
B6 vitamin
0.391 g
Kolin
35 mg
Niacin - B3 vitamin
6.733 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.074 mg
fehérje
14.73 g
Zsír
telített zsírsav
0.156 g
egyszeresen telített zsírsav
0.159 g
többszörösen telített zsírsav
0.676 g
ásványi anyagok
Kalcium
21 mg
Vas
1.96 mg
Magnézium
177 mg
Foszfor
433 mg
Nátrium
7 mg
Cink
5.96 mg
Réz
0.524 mg
Mangán
1.329 mg
Szelén
2.8 µg
szénhidrát
rost
6.2 g
cukor
2.5 g
víz
7.76 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.115 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.262 mg
Niacin - B3 vitamin
6.733 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.074 mg
Folát
95 µg
Kolin
35 mg
Béta-karotin
11 µg
Lutein+zeaxantin
220 µg
E vitamin
0.82 mg
K vitamin
1.9 µg
A vitamin
1 µg
B6 vitamin
0.391 g
A Decathlon Magyarország négy különböző protein szeletet hívott vissza, mert termékeik fel nem tüntetett glutént tartalmaznak.
NosaltyAmi a magyar gyomor kedvencei közé tartozik, azt nem biztos, hogy egy külföldi is ugyanúgy tudja kanalazni. A TasteAtlas listába szedte, mely magyar ételektől undorodnak a külföldiek.
NosaltyMost sem maradtok kvíz nélkül: világhírű séfeket kell felismernetek képekről! Lássuk, ti mennyire vagytok jártasak a magas gasztronómiában!
NosaltyHa egy mód van rá, ne lépcsőházban tárold a muskátlit, a felesleges kisszekrényt vagy az egyéb, oda nem való tárgyakat, mert komoly, akár egy millió forintos tűzvédelmi bírság járhat érte!
Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, krémesek, linzerek és répatorták, egyesüljetek!
Ami a magyar gyomor kedvencei közé tartozik, azt nem biztos, hogy egy külföldi is ugyanúgy tudja kanalazni. A TasteAtlas listába szedte, mely magyar ételektől undorodnak a külföldiek.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!