Szójaszósz
Leírás
var _gde_nfegfrlnph = new Image(1,1); _gde_nfegfrlnph.src='http://adocean-hu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=ogiV9HLjiTombXb0wbVLhKP8HUvGR2NMq13izQZD4pX.97/stparam=nfegfrlnph/fastid=1224979098646050063';A távol-keleti és délkelet-ázsiai konyha elmaradhatatlan hozzávalója, erjesztett szójababból készülő fűszeres, híg mártás. Kínából ered, megjelenése a 6. századra datálható. A Kínában használt szójaszósz sűrűbb, míg a japán változata valamivel hígabb és sötétebb színű. Ezen kívül különbséget kell tenni a főzéshez használt és az asztali szójaszósz között is: előbbi kevésbé sós és töményebb, utóbbit gyakran só helyett is használják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Magas sótartalma miatt nem szükséges hűteni.
100g Szójaszósz
fehérjetartalom
10.51 g
zsírtartalom
0.072 g
szénhidráttartalom
5.57 g
víztartalom
66 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
5586 mg
Foszfor
130 mg
Magnézium
40 mg
Kalcium
20 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.2 g
Kolin
38.4 mg
Niacin - B3 vitamin
3.951 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.376 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.51 g
Zsír
telített zsírsav
0.011 g
egyszeresen telített zsírsav
0.017 g
többszörösen telített zsírsav
0.044 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
2.38 mg
Magnézium
40 mg
Foszfor
130 mg
Nátrium
5586 mg
Cink
0.43 mg
Réz
0.135 mg
Mangán
0.499 mg
Szelén
0.8 µg
szénhidrát
rost
0.8 g
cukor
1.7 g
víz
66 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.059 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.152 mg
Niacin - B3 vitamin
3.951 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.376 mg
Folát
18 µg
Kolin
38.4 mg
B6 vitamin
0.2 g