#

Petra

  • receptjei: 537
  • regisztrált: 2007.11.07

Petra adatai

Hobbik

sütés-főzés :-), túrázás, futás, könyvek

Saját weboldalam

http://nosalty.hu

Mióta főzök

Már kislányként szerettem a konyhában tüsténkedni. Egy napon pedig azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban főzök: munka után, mozi helyett, kora reggel, késő este. Szinte észrevétlenül bűvölt el a gasztronómia világa. Valahol azt olvastam, hogy az igaz barátság az, amiről nem tudjuk megmondani pontosan mikor kezdődött. Nem tudom mióta főzök. A főzés teljesen kikapcsol és megnyugtat. A főzés öröm, boldogság, vidámság. Amikor a konyhámban állok és elkezdek főzni, úgy érzem hazatértem. Sok minden megváltozott, mióta a fenti sorokat írtam, 2008 tavaszán. Rengeteget tapasztaltam, sok szép élményt és jó néhány kudarcot tudhatok magam mögött a konyhámban. Időközben megkaptam gasztronómiai ténykedésem legszebb „feladatát”: két kicsi éhes szájjal ismertetem meg az ízek varázslatos világát. Mozgalmas napjaink konyhai filozófiám is átalakították némiképp: a gyorsaság fő szemponttá lett, ami legalábbis az ételek elkészítését illeti. Egyelőre az egyszerűség, minőségi alapanyagok és szezonalitás a mozgatórugók, de hiszem, hogy hamarosan újra önfeledten állhatok neki egy-egy időigényesebb fogásnak is. Kedvenc zöldfűszereim: petrezselyem, rozmaring, zsálya, ebben a sorrendben. Ami mindig megtalálható a hűtőmben: VAJ, csupa nagybetűvel. Kedvenc ital: víz, bor.

A hely, ahol főzök

Legtöbbször a konyhámban (Pécsett), néha mások konyhájában.

Ars poetica a konyhában

Szívből, szenvedélyesen.

További cikkek

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!